L'equip de govern i ERC-MES pacten el pressupost de l'any vinent


  • Comparteix:

Mercè Conesa (CiU) i Mireia Ingla (ERC-MES)

Mercè Conesa (CiU) i Mireia Ingla (ERC-MES)

L'equip de govern (CiU) ha tancat un acord amb ERC-MES per aprovar el pressupost municipal per a l'any vinent. ERC-MES ha avançat que el pressupost inclou propostes de la coalició com 175.000 euros per a un pla de xoc contra l'atur de llarga durada i un augment de 190.000 euros en la partida per foment del lloguer social. L'aprovació inicial dels comptes es debat avui a la una del migdia en ple extraordinari.

A diferència del mandat passat, l'equip de govern (CiU) no té majoria absoluta i ha necessitat trobar suports o abstencions en l'oposició per aprovar les xifres. Les converses han prosperat amb ERC-MES, que a principis de setmana va anunciar que CiU hauria d'incloure més inversió en mesures de protecció social i accions de promoció econòmica per rebre el seu suport. Les propostes republicanes no preveuen retallar en cap partida, però sí assegurar-ne l'eficiència.

La portaveu municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat a Cugat.cat que amb el seu suport volen fer una oposició responsable i deixar una empremta marcadament social en els comptes.

Mireia Ingla

Volem donar suport a les famílies que estan en risc d'exclusió social i fer més promoció econòmica per generar més ocupació.


En un comunicat, ERC-MES dóna detalls d'un acord d'estabilitat pressupostària, que ha reforçat aspectes en l'àmbit social que ja havia desenvolupat CiU, segons Ingla. Les propostes acceptades per l'equip de govern impliquen una despesa en el pressupost ordinari d'uns 700.000 euros i una inversió plurianual a quatre anys vista que arriba als prop de 15 milions d'euros. En aquesta partida, s'hi inclou la sala polivalent, les inversions al barri del Monestir i la cobertura de les pistes de les Planes.

En despesa ordinària els comptes preveuen, a proposta d'ERC-MES, una partida de 175.000 euros per crear un pla de xoc per lluitar contra l'atur de llarga durada i 125.000 euros per a un pla de subvencions a emprenedors, cooperatives i entitats sense ànim de lucre per a contractació de persones aturades.

La coalició també ha entrat la creació d'una targeta ciutadana electrònica amb la informació de renda i patrimoni per facilitar l'aplicació de bonificacions en preus públics. ERC-MES també ha condicionat el suport a la tarifació social a les escoles bressol i demanen que es mantingui i ampliï en el cas de l'escola de música, de lleure i casals.

La proposta dels republicans ha suposat incrementar en 190.000 euros la partida per fomentar l'habitatge de lloguer social i crear subvencions per a les persones amb dificultats per pagar l'habitatge.

Un altre ple a finals de desembre
Passat el ple d'avui, s'obrirà el període d'al·legacions durant 15 dies i el pressupost s'hauria d'aprovar definitivament en un altre ple extraordinari que se celebrarà l'última setmana de l'any.

La web de Cugat.cat oferirà el ple en directe per vídeo 'streaming' i àudio. La sessió plenària quedarà penjada posteriorment a la pàgina electrònica.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.