ERC-MES reclama una revisió del valor cadastral dels béns immobles de Sant Cugat


  • Comparteix:

Fragment d'un vídeo explicatiu d'ERC-MES / Foto: ERC-MES

Fragment d'un vídeo explicatiu d'ERC-MES / Foto: ERC-MES

ERC-MES presentarà al ple municipal d'aquest mes una moció per reclamar una revisió cadastral local. Els republicans volen que es determini un nou valor del cadastre per a la totalitat dels béns immobles de Sant Cugat i, per tant, que l'Ajuntament sol·liciti a la direcció del cadastre del ministeri d'Hisenda l'elaboració d'un nou procediment de nova valoració durant el 2016.

L'IBI i el valor cadastral
El regidor del grup municipal Ferran Villaseñor ha explicat a Cugat.cat que el que reclamen és una 'justícia impositiva i que la fotografia sobre el patrimoni sigui real'. Els republicans afegeixen que la llei estableix una revisió cada 10 anys i alerten que l'última es va fer al 2005, just abans de l'esclat de la bombolla immobiliària i l'inici de la crisi econòmica.

En aquest sentit, cal tenir en compte que el càlcul de la quota a pagar de l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'estableix en funció del valor cadastral del bé, fixat pel ministeri d'Hisenda a partir de les dades del cadastre immobiliari, que té en compte el valor del sòl i el de la construcció, i no el valor pel qual s'ha escripturat ni el que ha pagat realment el comprador

Ferran Villaseñor

Volem que hi hagi una justícia impositiva i que la fotografia sobre el patrimoni sigui real. Si un pis té un valor cadastral X, que sigui el que toca en aquell moment. Per això es fa cada 10 anys.


ERC-MES afegeix a la moció un punt per establir un procediment d'informació i anàlisi del desenvolupament de la nova ponència de valor, en el marc de la Comissió informativa d'Economia.

Segons ERC-MES, durant el 2015 cap població del país va fer la revisió cadastral que tocava.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.