L'EMD, oberta a canviar la tipologia d'edificicació en les promocions de Promusa a Valldoreix


  • Comparteix:

Turu i Casadellà creuen que l'Ajuntament els hauria d'haver comunicat la construcció de pisos públics a Valldoreix

Turu i Casadellà creuen que l'Ajuntament els hauria d'haver comunicat la construcció de pisos públics a Valldoreix

L'EMD ha reiterat, de nou, la necessitat de la seva representació al consell d'administració de Promusa. Segons l'Entitat, es vol evitar que Valldoreix i Sant Cugat negociïn per separat l'obtenció dels mateixos terrenys a Valldoreix, tal i com ha passat -diuen- amb la pastilla que hi ha darrere l'estació on Promusa negocia la construcció de 48 pisos de lloguer. L'EMD ha revelat que volia aquest solar per construir una segona escola de primària.

La presidenta, Montse Turu, ha lamentat assabentar-se per l'oposició de la intenció de Promusa de construir 48 pisos de lloguer per a joves en uns terrenys que hi ha darrere de l'estació. Entre d'altres coses, perquè l'entitat també estava negociant amb el Bisbat -propietari de la pastilla de terreny- la creació d'un pàrquing que descongestionés la zona.

Per evitar més episodis de 'negociacions paral.leles', l'EMD té la ferma voluntat d'entrar al consell d'administració de Promusa i així treballar conjuntament amb Sant Cugat en la construcció d'habitatge social al seu terme municipal. Montse Turu també ha dit que volia que el consistori reservés una part d'aquests terrenys per a la creació de futurs equipaments educatius:

Montse Turu

Nosaltres som qui millor coneixem Valldoreix, per això vaig proposar-li a l'Àngels Solé la construcció d'una escola a la pastilla i em va dir que allà anaven pisos


El govern es mostra convençut que el ple de l'Ajuntament aprovarà l'ingrés de l'EMD al consell d'administració de l'oficina d'habitatge. Aquesta entrada, diu Turu, permetrà a l'entitat exposar que l'habitatge públic s'obri no només als joves, sinó també als avis i a les famílies monoparentals o amb rendes baixes.

Un altra de les reivindicacions és que la construcció de la promoció de pisos públics ubicada rera l'estació ha d'anar acompanyada d'un pàrquing. Josep Casadellà és el vocal de Serveis Personals:

Josep Casadellà

Han de posar un aparcament a la zona, perquè sinó serà com posar més aigua a una zona que ja està inundada!


Casadellà també ha comentat que el govern acceptaria que les futures promocions de pisos públics trenquessin la tipologia de cases unifamiliars existents a Valldoreix, sempre i quan hi hagi una negociació prèvia amb l'EMD. En aquest sentit, la presidenta ha exposat que hi ha fòrmules alternatives als blocs de pisos com és el cas de les cases desocupades.

D'altra banda, el govern no entèn que CiU denunciï una manca de compromís amb l'habitatge públic per part de la Candidatura de Progrés, quan CiU 'no va fer res en aquest sentit' durant els 21 anys que va estar al govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.