Recoder demana a Zapatero un 'gest' per resoldre el finançament de les hisendes locals


  • Comparteix:

L'alcalde diu que aquesta any ha estat una 'clatellada' per les arques municipals, i anuncia que ho tornarà a ser.

L'alcalde diu que aquesta any ha estat una 'clatellada' per les arques municipals, i anuncia que ho tornarà a ser.

L'any 2005 tornarà a ser un any difícil des del punt de vista econòmic per Sant Cugat. L'alcalde, durant el balanç del primer any de mandat, ha expressat la seva esperança que el nou govern del PSOE solucioni el problema del finançament de les hisendes locals, molt tocades després de la supressió de l'IAE. Entre els projectes per aquests propers tres anys, Recoder ha anunciat que finalment la ciutat serà seu judicial,

Recoder ha fet balanç, avui, del primer any d'aquest segon mandat, un any caracteritzat pel pacte de govern amb Esquerra Republicana. L'alcalde ha volgut repassar, a grans trets, els projectes de ciutat acabats en aquests 12 mesos, com ara el Fitness, el PAV3, la primera fase de la ciutat esportiva o la imminent finalització de la vianantització dels carrers.

Ara bé, una vagada repassada la feina feta, ha posat els ulls en el futur. Un futur que sembla que arriba eixut a causa de l'escanyament que pateixen les hisendes locals. Lluís Recoder ha anunciat que Sant Cugat ha deixat de percebre, en concepte de l'IAE, 2'8 milions d'euros, el que ha obligat a augmentar la pressió fiscal als ciutadans. En aquest sentit, el 2005 tornarà a ser un any 'difícil pressupostàriament' si el nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero no fa res, diu, per resoldre el problema de finançament local:

Lluís Recoder

L'any 2005 serà pressupostàriament difícil. No he sentit cap gest per part de Zapatero.


Entre els projectes per aquest mandat hi ha la consecució dels jutjats d'instrucció i de primera instància. Aconseguit el partit judicial propi, la setmana que ve es reunirà amb responsables del departament de Justícia per posar fil a l'agulla i poder convertir, finalment, Sant Cugat en seu judicial.

Les preocupacions que tenia Lluís Recoder en l'anterior mandat es mantenen i acaba el primer any de la segona legislatura amb la policia i les infraestructures com a cavalls de batalla.
La línia de passatges de Rende Mollet-El Papiol centrarà les seves forces per aconseguir posar en marxa una línia que, assegura, acumula tots els retards possibles i impossibles. Recoder està disposat a arribar on sigui i reunir-se, diu, amb qui calgui:

Lluís Recoder

Farem tot el que haguem de fer per fer que aquesta línia es posi en marxa. No és comprensible ni intel·ligible.


Entre els projectes en cartera, Recoder ha ratificat que l'inici de la construcció del nou Ajuntament es podria posposar si no s'aconsegueixen subvencions. En canvi, van en dansa la remodel·lació de la Plaça del Rei, l'adequació del quart institut, el trasllat de l'Escola Oficial d'Idiomes i la construcció del nou Punt Verd.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.