L'oposició critica la 'feblesa' del pacte CiU-ERC en el primer any del mandat


  • Comparteix:

Foto de família durant el ple d'investigura el maig de l'any passat.

Foto de família durant el ple d'investigura el maig de l'any passat.

Els partits de l'oposició consideren que el primer any de mandat ha posat de manifest la 'feblesa' del pacte de govern entre CiU i ERC, especialment en temes com la urbanització de Can Busquets i la gestió pressupostària. ERC ha admès que ha estat un any difícil per a la seva formació, però ha assegurat que en els propers mesos es començarà a notar la presència dels republicans al govern municipal.

El principal grup de l'oposició, el PSC, considera que el primer any de mandat ha estat marcat per la pèrdua de patrimoni per pagar les factures de l'anterior mandat i per la urbanització de Can Busquets. A més, els socialistes critiquen la gestió pressupostària de l'equip de govern, que, en aquest mandat no inclou cap partida destinada a equipaments. El PSC reclama a l'equip de govern que faci públic el Pla d'Acció Municipal (PAM) pel conjunt del mandat, i sospita que la voluntat del govern municipal és acumular la despesa en el tram final per motius electoralistes. Jordi Menéndez és el portaveu del grup socialista.

Jordi Menéndez

Sospitem que la contenció del pressupost del 2004 és una cortina de fum per concentrar la despesa al final del mandat per interessos electorals.


Iniciativa per Catalunya Verds considera que aquest primer any ha estat marcat per la 'feblesa' del pacte de govern entre CiU i ERC, que ha permès, entre d'altres coses, aprovar la urbanització de Can Busquets. El portaveu dels ecosocialistes, Xavier Boix, assegura, a més, que en aquests mesos el govern municipal ha girat l'esquena a les propostes de l'oposició.

Xavier Boix

Ha estat un primer any de pèrdua de rumb de l'equip de govern, degut al feble pacte CiU-ERC. Hi ha hagut una manca de sensibilitat envers l'oposició.


El Partit Popular acusa l'equip de govern d'haver incomplert les seves promeses electorals. La seva portaveu, Berta Rodríguez, considera que el pacte entre CiU i ERC ha fet passos enrere en alguns temes que s'havien aconseguit durant el mandat anterior.

Berta Rodríguez

Han pujat l'IAE fins el 12%, han limitat els avantatges a les famílies nombroses i no han complert les seves promeses electorals.


Diferent és la visió que es té des de l'equip de govern.
Esquerra Republicana ha admès que ha estat un any 'difícil' per a la seva formació, durant el qual els republicans han hagut de situar-se a l'equip de govern i a les àrees que gestionen. El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha assegurat que en els propers mesos es començarà a notar la presència dels republicans a l'equip de govern.

Xavier Boix

Ha estat un any difícil per ERC, ens havíem de situar a l'quip de govern i no hem pogut fer tot el que volíem. Però els propers mesos es notarà més la presència d'ERC.


El soci majoritari de l'equip de govern, CiU, ha fet una valoració molt positiva d'aquest primer any de mandat. El sotspresident de la federació, Joan Recasens, ha afirmat que el segon mandat de Recoder serà, com a mínim, igual de positiu per a la ciutat que el primer.

Joan Recasens

Estem al segon mandat de Lluís Recoder i tenim ganes de fer les coses igual o millor que en el primer mandat. Som molt optimistes.


D'aquí poc més de dos mesos es complirà un any de la formalització del pacte de govern entre CiU i ERC. Les eleccions municipals es van celebrar el 25 de maig de l'any passat, i 10 dies després, Lluís Recoder va ser investit alcalde de la ciutat en el seu segon mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.