ICV-EUiA reclama una tarifació social completa dels preus públics a Sant Cugat


  • Comparteix:

Lídia Muñoz, a la dreta, acompanyada dels regidors de Sant Cugat Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana

Lídia Muñoz, a la dreta, acompanyada dels regidors de Sant Cugat Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana

ICV-EUiA reclama una tarifació social dels preus públics a Sant Cugat completa i deixar enrere les bonificacions que l'Ajuntament encara mantindrà per a famílies nombroses, monoparentals i múltiples. Els ecosocialistes consideren que només s'ha de tenir en compte les rendes de les unitats familiars i deixar al marge la seva tipologia. Per això reclamen que en un futur es faci una diagnosi de la realitat econòmica de les famílies de la ciutat que utilitzen serveis públics com les escoles bressol i de música.

A més de les bonificacions previstes, el curs vinent s'aplicaran 10 nivells d'unitat familiar i 12 trams de tarifació en funció de la capacitat econòmica i dels membres de la família. Això suposarà en tots els casos una reducció de les quotes fins a un màxim del 50%.

El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, critica que es mantinguin bonificacions i descomptes, en comptes d'aplicar la tarifació social de manera completa.

Ramon Gutiérrez

A Sant Cugat se segueixen mantenint les ajudes i la dependència dels serveis socials i nosaltres volem que no sigui així. Volem que els usuaris dels serveis públics tinguin els preus en funció de la renda i no necessitin un informe dels serveis socials.


A la roda de premsa, Gutiérrez ha estat acompanyat per la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, perquè és un municipi on s'aplica la tarifació social. Segons Muñoz, la proposta de tarifació social que s'ha aprovat a Sant Cugat és fruit de 'la improvisació' i no dóna cobertura a les necessitats reals dels santcugatencs.

Lídia Muñoz

La proposta de Sant Cugat té una manca de rigorositat. Des d'ICV, hem de ser més rigorosos perquè no respon a la realitat de la ciutat. És una proposta per sortir del pas, per cobrir expedient i poc seriosa.


Els ecosocialistes no presentaran al·legacions a la proposta de tarifació social aprovada per ple amb els vots de Convergència i ERC-MES perquè consideren que 'és una manera de començar'. ICV-EUiA prefereix iniciar així el projecte per fer revisions i propostes en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.