El ple fa costat a les reclamacions de la PAICAM


  • Comparteix:

La moció dóna suport a les reclamacions de la PAICAM / Foto: Twitter PAICAM

La moció dóna suport a les reclamacions de la PAICAM / Foto: Twitter PAICAM

L'Ajuntament exigirà a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) que 'prioritzi els criteris mèdics per damunt dels criteris econòmics'. El ple ha aprovat aquest dilluns una moció de la CUP-PC que recull les reclamacions de la plataforma de persones afectades de l'ICAM i l'INSS (PAICAM), entre les quals també hi ha la publicació del conveni entre aquest organisme avaluador i l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Tots els grups han donat suport a la proposta, tret de Convergència, C's i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La PAICAM es va constituir el gener passat i reclama, entre altres qüestions, un tracte més humà de l'ICAM, al qual critica perquè, assegura, basa les revisions per a les baixes mèdiques i les invalideses en criteris econòmics i no de salut. La membre de la plataforma Marta Serrés ha exposat la situació.

Marta Serrés

A l'ICAM s'han de depurar moltes pràctiques que no responen a la bona praxi mèdica, que se salten el codi deontològic i menyspreen les treballadores.


Per això la moció recull part de les seves reclamacions com l'aturada de les derivacions als centres privats per fer proves diagnòstiques. El text també demana que s'impulsi la participació ciutadana en la elaboració d'un document sobre la bona praxi de l'ICAM i reclama que les avaluacions es basin exclusivament en criteris mèdics.

Tot i el suport de tots els grups, Convergència, C's i el PP s'han abstingut per no compartir algunes de les afirmacions del text. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha compromés a fer arribar aquestes peticions a la conselleria Salut.

Debat sobre les pistoles Taser
El ple també ha debatut una altra moció de la CUP-PC que proposava que Sant Cugat prohibeixi la incorporació i la utilització de pistoles elèctriques Taser als cossos policials i als funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat. El text reclamava que l'Ajuntament es comprometés a no comprar mai material d'aquestes característiques i que treballés per a la seva prohibició.

Finalment l'acord ha estat aprovat amb l'esmena de Convergència, que emplaça la Generalitat, davant la creació d'una comissió per analitzar la compra de pistoles Taser, a analitzar de manera detinguda la idoneïtat o no de la utilització d'aquest tipus de pistoles i adoptar les conclusions de la comissió del Parlament que aborda aquesta questió. En aquest sentit, l'equip de govern ha assegurat que la Policia Local de Sant Cugat no té intenció d'adquirir aquest tipus d'armament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.