El ple tomba una moció de rebuig a les decisions de departament d'Ensenyament


  • Comparteix:

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El vot de qualitat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tombat una proposta del PSC , amb el suport de la CUP-PC, ICV-EUiA i C's, que volia posicionar el ple contra les mesures del departament d'Ensenyament de suspensió de recursos destinats a personal. D'aquesta manera, s'ha desfet l'empat i l'equip de govern ha assenyalat que el curs vinent començarà amb total normalitat i els recursos necessaris, fet que negava el text finalment rebutjat. El PP i Convergència han votat en contra de la moció mentre que ERC-MES ha votat a favor que els interins s'incorporin el primer dia de curs, però ha rebutjat la idea de 'desmantellament de l'escola pública' que recull la moció.

ESCOLTA-HO

La moció del PSC buscava el rebuig del ple a les mesures anunciades pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de suspensió de recursos destinats al personal de suport a la inclusió de l'alumnat i dels centres d'alta complexitat. El text reclamava al govern a aturar aquestes polítiques, que consideren de 'desmantellament' de l'escola pública. Per això, reclamava la incorporació d'interins i de substituts des del primer dia de curs escolar. Així ha presentat el text el portaveu socialista, Pere Soler.

Pere Soler

Reclamem al departament d'Ensenyament aturar el desmantellament de l'escola pública, els drets i les inversions.


La regidora d'Educació, Esther Salat, ha defensat la tasca del departament, ha rebutjat les acusacions de retallades i ha afirmat que el curs començarà amb total normalitat i els recursos humans necessaris. A més, Salat ha recordat que els pressupostos de la Generalitat d'enguany presentats per Junts pel Sí (JxSí) contenien un increment de despesa en educació i que no van rebre el suport necessari per tirar endavant

Esther Salat

Retallar és tenir menys dels que hi havia. Moltes de les forces que ara critiquen el govern van votar en contra del pressupost d'enguany.


El text també lamentava el paper dels mitjans de comunicació públics que, segons diu, amaguen aquests aspectes de l'acció de la Generalitat. Aquest punt, però, finalment ha estat retirat per sumar més suports.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.