Villaseñor considera necessari que neixin nous consells de barri o de secundaris a Centre-Est


  • Comparteix:

Última sessió del Consell de barri

Última sessió del Consell de barri

El president del consell de barri de Centre-Est, Ferran Villaseñor, no descarta que puguin néixer nous consells de barri o que se'n celebrin de secundaris per respondre a les necessitats del districte. El també regidor d'ERC-MES comparteix, per tant, el posicionament de la CUP-PC de replantejar la divisió territorial dels consells de barri per fer la seva tasca més efectiva. L'espai de participació es reuneix aquest dimarts a les set de la tarda a la Casa de Cultura en la primera sessió del curs polític.

Villaseñor es marca com a objectiu de cara a aquest nou curs que el veïnat consideri el consell de barri com una eina de referència per amplificar la seva veu. Pel que fa al curs passat, ha posat en valor la participació, però ha lamentat que totes les reunions hagin hagut de tenir lloc a la Casa de Cultura, ja que estava previst que fos itinerant. Tot plegat es deu a problemes logístics, ja que no tots els equipaments del districte disposen d'un equip d'enregistrament sonor. En tot cas, Villaseñor assegura que la propera reunió sí que se celebrarà en un emplaçament fins ara inèdit.

El districte de Centre-Est aborda les qüestions dels barris de Sant Francesc, Monestir, Torre Blanca, Volpelleres, Coll Favà i Can Barata, així com Can Solà. Aquesta extensió fa que Villaseñor consideri que caldria fraccionar l'òrgan participatiu o crear-ne de nous, tal com plantejarà la CUP-PC al ple de dilluns vinent. De fet, hi ha una comissió on s'està treballant aquesta qüestió.

Ferran Villaseñor

Crec que cal un replantejament de la divisió territorial dels consells de barri. Hi ha una comissió que ho està treballant. O fem nous consells o fem 'sub-consells'.


Primer consell de barri del curs
L'estat del Pla de Millora del barri del Monestir-Sant Francesc, els projectes finalistes dels pressupostos participatius, l'estat d'implantació del nou sistema de voluminosos, la possibilitat d'implantar agents cívics a la zona i l'abastiment d'aigua a Can Barata són alguns dels temes que s'abordaran aquest dimarts.

Villaseñor ha confirmat que membres del Casal de Joves La Xesca assistiran a la trobada.

Ordre del dia:
1.- Seguiment dels temes tractats en l'anterior Consell de Barri.
2.- Aprovació, si s'escau, de l'acta del consell anterior.
3.- Intervenció de veïns i veïnes (precs i preguntes previ).
4.- Actualització dels membres del consell de barri i recordatori del funcionament.
5.- Estat de situació del Pla de Millora del Barri del Monestir-Sant Francesc. Presentació de la fase de diagnosi i obertura fase propostes veïnals.
6.- Estat d'implantació del nou contracte de recollida de voluminosos. Seguiment de les queixes de les darreres setmanes.
7.- Proposta d'implantació d'agents cívics (pla pilot).
8.- Estat de situació abastiment d'aigua potable a Can Barata.
9.- Informació dels projectes finalistes a la convocatòria ciutadana de projectes participatius.
10.- Proposta definitiva de procediment d'adjudicació de la partida de lliure disposició i convocatòria del consell extraordinari.
11.- Agenda d'activitats. Data del proper consell extraordinari i recordatori dels ordinaris.
12.- Precs, preguntes i suggeriments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.