Representació de Sant Cugat en l'acte de suport a la presidenta del Parlament per la declaració al TSJC


  • Comparteix:

Forcadell abans d'entrar a declarar al TSJC / Foto: ACN

Forcadell abans d'entrar a declarar al TSJC / Foto: ACN

Representants de partits polítics i de les delegacions locals d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'han desplaçat aquest divendres al matí a Barcelona per donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per anar a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de prevaricació i desobediència pel qual s'enfronta a una possible inhabilitació. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reiterat la defensa que fan els càrrecs electes de la ciutadania i en un missatge al govern de l'Estat espanyol ha dit que 's'ha d'escoltar aquells que tenen la confiança del poble'.

Conesa també ha carregat, de nou, contra la judicialització del procés independentista.

Mercè Conesa

Ens hauria agradat poder-ho fer d'una manera dialogada amb els representants de l'Estat espanyol, però atès que això no és així, que no s'aborda el conflicte d'una manera política sinó que s'aborda d'una manera judicial i esbiaixada, entenem que hem de tornar a sortir al carrer i donar aquest suport a la presidenta del Parlament.


També s'han desplaçat a la capital catalana el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, el regidor de la formació Ferran Villaseñor i el senador d'ERC Bernat Picornell.

Què ha dit Forcadell?
Forcadell ha dit davant del TSJC que 'si els ciutadans poden parlar sobre la independència al carrer, també ho han de poder fer els diputats del Parlament'. La presidenta també ha reclamat a la magistrada que instrueix la causa contra ella i als fiscals que l'acusen que garanteixin la seva inviolabilitat parlamentària. En la seva declaració judicial com a investigada per permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, Forcadell només ha respost les preguntes del seu advocat defensor, durant uns 35 minuts, i ha assegurat que no hi havia cap informe jurídic que prohibís permetre votar les conclusions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.