Sant Cugat se sumarà a la commemoració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme


  • Comparteix:

Una pancarta penjarà de l'ajuntament per mostrar suport a les víctimes del terrorisme l'11 de març / Foto: Localpres

Una pancarta penjarà de l'ajuntament per mostrar suport a les víctimes del terrorisme l'11 de març / Foto: Localpres

El ple ha acordat aquest dilluns que Sant Cugat se sumi a la commemoració, cada 11 de març, del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, que tindrà lloc per primera vegada enguany. La decisió, fruit d'una moció de C's, comportarà també l'exposició d'una pancarta de suport als homenatjats a la façana de l'ajuntament. Convergència, el PSC, C's, el PP i el regidor no adscrit han votat a favor del text, mentre que la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La regidora del partit taronja, Munia Fernández-Jordán, ha explicat que la moció pretén mostrar suport institucional a les víctimes del terrorisme.

Munia Fernández-Jordán

Cal homenatjar la vida de les persones que han perdut éssers estimats. Des de la societat només podem donar-los suport per acompanyar-los.


La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, que s'han abstingut, han lamentat que el text no especifiqui quin tipus de terrorisme condemna. Ho ha explicat la portaveu cupaire, Núria Gibert.

Núria Gibert

Si terrorisme vol dir vulnerar els drets humans, segurament Turquia no podria entrar a la UE. Si només es pot aplicar als que usen la violència però no són estats, estem tenint una definició tangencial del terme.


L'Ajuntament haurà de traslladar l'acord al Parlament, al Congrés espanyol i a les associacions de víctimes del terrorisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.