Les joventuts d'ICV pressionen perquè el partit es posicioni sobre la Constitució europea


  • Comparteix:

Joves d'Esquerra Verda considera que la línia oficial és, de vegades, 'acrítica'

Joves d'Esquerra Verda considera que la línia oficial és, de vegades, 'acrítica'

ICV discutirà al setembre la seva posició sobre la Constitució europea i la consultarà amb les bases a través d'un referèndum. Aquesta és una de les principals aportacions de Joves d'Esquerra Verda a la vuitena assemblea nacional dels ecosocialistes, que ha servit també per incrementar a tres el nombre de santcugatencs que formen part del Consell Nacional de la formació.

Les joventuts d'ICV, que s'oposen al contingut de l'actual projecte de Constitució europea, han aconseguit que l'assemblea nacional de la formació discuteixi de forma monogràfica, al setembre, el seu posicionament en relació a la norma fonamental comunitària. Joves d'Esquerra Verda han presentat, a més, diverses esmenes als documents de la direcció sobre aquesta qüestió perquè consideren que la línia d'Iniciativa era, en algunes ocasions, massa 'acrítica'. Ho explica el responsable nacional de Relacions Institucionals de Joves d'Esquerra Verda, i nou membre del Consell Nacional, el santcugatenc Joan Calderon.

Joan Calderon

En alguns documents d'ICV s'havien incorporat posicions una mica acrítiques. Nosaltres hem presentat esmenes perquè considerem que la Constitució tendeix a la dreta.


Els cinc representants de Sant Cugat a la vuitena Assemblea Nacional d'ICV, celebrada el passat cap de setmana a Barcelona, han fet un balanç positiu de la trobada, que ha servit per planificar el creixement territorial de la formació i la seva relació amb la societat civil després de l'últim cicle electoral, que ha portat als ecosocialistes al govern de la Generalitat. La secció local ha explicat que la participació de la delegació santcugatenca va ser 'intensa'. Entre les esmenes que van presentar, i que es van incorporar als documents de la direcció, hi ha una proposta per millorar, a través de les noves tecnologies, la comunicació entre el partit i els militants. Ho explica el portaveu dels ecosocialistes, Xavier Boix.

Xavier Boix

Hem presentat una esmena sobre bases de dades dels adherits. És un nou programari per fer més eficient la feina organitzativa.


La vuitena assemblea d'ICV ha servit, a més, per augmentar fins a tres els representants de Sant Cugat al Consell Nacional. A banda de Xavier Boix, que ja formava part d'aquest òrgan de direcció, s'hi han incorporat Joan Calderon i Conxa Martínez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.