La Floresta obre dilluns el període per presentar projectes per decidir la lliure disposició


  • Comparteix:

El consell de barri de la Floresta és un dels més concorreguts / Foto: Localpres

El consell de barri de la Floresta és un dels més concorreguts / Foto: Localpres

Els florestans poden presentar entre dilluns que ve i el 19 de març projectes a la partida de lliure disposició de 77.000 euros, ha anunciat el consell de barri aquest dimarts. En paral·lel, l'Ajuntament ja ha posat fil a l'agulla a la definició del procés de participació ciutadana per acordar el model de mobilitat i la segona fase del Pla de Millora Urbana (PMU), que abordarà els carrers, passatges i escales pendents d'asfaltar.

Florestans a títol individual, associacions i comissions del consell de barri poden dir la seva en el procés per a la lliure disposició. La limitació pressupostària és de 20.000 euros per projecte i de nou es reservaran 3.000 euros perquè els decideixi el futur Consell d'Infants. Les propostes es poden realitzar omplint un formulari i entregant-lo a l'OAC de la Floresta, a Lafloresta.info o enviant un correu a conselldebarri@lafloresta.info.

El 29 de març, en consell extraordinari, els proposants defensaran els projectes i dos dies després se'n farà la validació tècnica. Entre el 3 i el 23 d'abril, les propostes es penjaran al web del consell i altres plataformes; i entre el 24 i el 30 d'abril es durà a terme la votació amb urnes. També s'estudia fer votació telemàtica.

El procés de 2016 va rebre una participació de l'11,9% per votar entre 23 propostes. La guanyadora va ser una campanya per netejar els boscos, un projecte que ja camina i que el 12 de març convoca els florestans per treure brutícia dels espais verds de la Serreta, el carrer d'Estel i l'avinguda de l'estació.

Mobilitat i Pla de Millora
Els serveis tècnics del consistori ja treballen una preproposta del procés participatiu sobre la mobilitat i la segona fase del Pla de Millora. És un document que l'Ajuntament aborda amb un grup de florestans per concretar el procés i el calendari. Segons la presidència del consell, aquest període de definició es desenvoluparà durant el primer trimestre de l'any.

La comissió de mobilitat del consell ha avançat que ja hi ha un esborrany de la segona fase del Pla de Millora i ha sol·licitat al consistori que no tiri endavant les obres sense tenir enllestit el Pla de Mobilitat del districte. Es dóna el cas que de les dues places que s'havien de remodelar, Doctor Olivella i Plaça del Centre, aquesta última s'ha posposat per no tenir solucionats aspectes de mobilitat, tal com ha recordat el president del consell, Ramon Piqué.

Ramon Piqué

I de les tres places, una, la del Centre, va quedar aturada perquè hi havia problemes amb la mobilitat. Les propostes xocaven contra un mateix mur.


Sobre la lliure disposició, Piqué ha afirmat que el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha descartat de moment dotar de nou els consells de barri dels 100.000 euros de què disposaven abans de la revisió del 2013.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.