Sant Cugat s'adhereix a la campanya 'Free Catalonia-Catalunya Lliure'


  • Comparteix:

CiU i ERC voten a favor, PSC i ICV s'abstenen i PP vota en contra

CiU i ERC voten a favor, PSC i ICV s'abstenen i PP vota en contra

Sant Cugat s'ha adherit a la campanya 'Free Catalonia-Catalunya Lliure', amb els vots a favor de CiU i ERC. PSC i ICV-EUiA, s'han abstingut, mentre que el i PP, amb el vot en contra, ha rebutjat donar suport a la iniciativa impulsada per Òmnium Cultural que pretén divulgar la realitat nacional de Catalunya i els Països Catalans.

El grup municipal d'ERC ha presentat la moció per sumar-se a la campanya a proposta de les joventuts polítiques republicanes (JERC), de Convergència Democràtica (JNC) i d'Unió Democràtica (UDJ). Amb els vots a favor dels partits de l'equip de govern, l'Ajuntament donarà 300 euros a "Free Catalonia-Catalunya Lliure", i distribuirà adhesius i revistes de la campanya en punts d'informació del municipi. El regidor republicà, Enric Tomàs, destaca que les branques juvenils de diverses formacions polítiques treballin pel país de forma conjunta.

Enric Tomàs

"És molt positiu que diverses joventuts polítques treballin conjuntament pel país"


El PSC i ICV-EUiA s'han abstingut en la votació de la moció. Els socialistes han afirmat que és "una moció partidista", mentre que els ecosocialistes han afirmat que el text era "poc clar". El PP ha votat en contra del suport a la iniciativa, perquè considera que potencia l'independentisme. El regidor popular, Rafael Enríquez, reclama a ERC que treballi per la ciutat abans de fer-ho pel país

Rafael Enríquez

"Senyors d'ERC, treballin per la ciutat absn de fer-ho pel país"


"Free Catalonia-Catalunya Lliure", que compta amb el suport de 150 entitats dels Països Catalans i de 3.700 particulars, pretén aprofitar la celebració del Fòrum de les Cultures per explicar als turistes "la voluntat d'una nació de decidir el seu futur polític".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.