ICV-EUiA proposarà al ple que es replantegi el sistema de gestió de residus a Sant Cugat


  • Comparteix:

ICV-EUiA posa en qüestió el sistema de recollida actual

ICV-EUiA posa en qüestió el sistema de recollida actual

ICV-EUiA reclamarà al ple de maig a través d'una moció que es creï un grup de treball per analitzar i avaluar la gestió dels residus al municipi. Els ecosocialistes volen que, ara que s'ha arribat a l'equador de la concessió d'aquest servei a Valoriza, que la ciutat es replantegi com ha de ser el futur de la recollida d'escombraries.

Els ecosocialistes assenyalen que ara mateix hi ha tres sistemes de recollida - el dels barris, el del centre i el porta a porta a Valldoreix- però que no hi ha dades separades segons el model de recollida, cosa que impedeix fer-ne una avaluació fiable. La moció va lligada a la que presentarà el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) al Parlament perquè la Generalitat canviï el sistema de recollida de residus.

A la presentació de la moció, hi ha assistit la diputada de CSQEP Hortènsia Grau, ponent del text que es presenta al Parlament. Grau ha explicat que el sistema de reciclatge està superat i que cal aprofitar millor els residus.

Hortènsia Grau

Tenim un problema: arriba a incineració o abocament el 70% dels residus i només n'aprofitem el 30. Això ho hem d'invertir.


El grup municipal assenyala que es podria aprofitar la comissió de seguiment de l'Agenda 21 per tractar aquest tema, un òrgan que el regidor Ramon Gutiérrez ha assenyalat que 'no s'ha reunit prou vegades'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.