ICV-EUiA insta l'Ajuntament a defensar l'autonomia local en contra dels pressupostos generals


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació de la moció amb el diputat del Congrés Joan Mena

Roda de premsa de presentació de la moció amb el diputat del Congrés Joan Mena

ICV-EUiA demanarà al ple que es posicioni en contra de les disposicions addicionals dels pressupostos generals de l'Estat que 'limiten l'autonomia local' a l'hora de municipalitzar serveis. El grup municipal presentarà una moció en què insta l'Ajuntament a declarar Sant Cugat 'sobirà en les seves decisions democràtiques' i referma el seu compromís amb municipalitzar el servei de l'aigua un cop finalitzi el contracte amb l'empresa Sorea el 2019.

En concret, la formació demana al govern espanyol que elimini el text de la disposició addicional 27 dels pressupostos generals, que recull, entre d'altres coses, que les administracions locals no podran considerar com a empleats públics els treballadors d'empreses concessionàries d'obres i de serveis públics. El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Guitérrez, destaca que aquest document és un atac a les capacitats de l'administració pública i dificulta un possible procés de municipalització del servei de l'aigua.

Ramon Gutiérrez

La possibilitat de remunicipalitzar el servei de l'aigua un cop s'acabi el contracte amb Sorea l'any 2019 ja l'estem debatent tot i que encara no està clara. De tota manera, aquesta disposició ataca directament la capacitat de l'Ajuntament per poder fer aquesta acció.


A més, el diputat al Congrés espanyol d'En Comú Podem Joan Mena assegura que el PP utilitza aquest tipus de textos per poder 'encotillar' els ajuntaments que no han aconseguit governar per la via democràtica. Ha posat l'exemple ciutats com Barcelona i Madrid.

Joan Mena

Com que ells no han guanyat les eleccions i no poden continuar privatitzant els serveis públics, canvien la legislació perquè els ajuntaments estiguin totalment encotillats. A nosaltres això ens sembla antidemocràtic.


El grup municipal assegura que continuaran treballant perquè l'Ajuntament gestioni el servei de l'aigua a partir del 2019. Els ecosocialistes asseguren que s'han començat a fer auditories i demanen a l'equip de govern que faciliti el procés per, com a mínim, poder-ho debatre amb tota la informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.