Ensenyament es compromet a reformular el model de gestió del servei de menjador


  • Comparteix:

El curs escolar ha arrencat aquest dimarts / Foto: ACN

El curs escolar ha arrencat aquest dimarts / Foto: ACN

El departament d'Ensenyament s'ha compromès a retirar l'esborrany del projecte de decret de menjadors i a redactar un de nou, després de la pressió de les AMPA i escoles. El Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que forma part de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya FaPaC, s'ha reunit aquest dimarts amb la consellera de l'àrea, Clara Ponsatí, i li ha reclamat la inclusió de les demandes de la comunitat educativa -famílies i centres- en el nou projecte de decret.

La presidenta de la Coordinadora d'AFA de Sant Cugat, Carme Roca, que ha assisitit en qualitat de membre de la FaPaC a la reunió, ha posat en valor 'el pas enrere' per part del govern.

Carme Roca

Valorem positivament la reunió perquè sembla que hi voluntat d'entendre'ns i de recollir aportacions per elaborar un document nou.


Ensenyament ha subratllat que es tractava d'un redactat embrionari que s'estava començant a discutir amb les diverses parts implicades i ha admès que havia rebut diverses crítiques dels actors socials. A finals de juliol la consellera ja va obrir la porta a treballar per 'ampliar el consens' sobre el futur decret.

La decisió del departament arriba després de l'aprovació d'una moció aprovada al Parlament divendres passat, que malgrat el replantejament de la redacció del decret que ha aconseguit, no reconeix el menjador escolar com un servei gratuït i universal. El MUCE lamenta que el text, original de Catalunya Sí Que Es Pot, 'deixa entreveure que la cessió de la gestió del servei continua sent voluntat de l'administració pública', fet que pot afavorir a empreses privades amb capacitat econòmica per guanyar eventuals concursos públics.

Rebuig a Sant Cugat
El ple de gener de 2016 va donar el vistiplau per unanimitat a una moció del PDeCAT que lamentava la pèrdua de competències de les AMPA i direccions dels centres arran de l'acord marc sobre el qual s'havia de redactar el nou decret. El text demanava actualitzar el decret regulador del 1996 i, sobretot, fer acomplir una moció parlamentària de 2015 que prioritzava criteris com la qualitat del menjar, el projecte educatiu i la protecció dels casos d'autogestió dels centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.