El Sí s'imposa a Sant Cugat amb un 88,43% i una participació del 56,4%


  • Comparteix:

Un 88,43% de les persones que ha votat a Sant Cugat han donat suport al Sí en el referèndum sobre la independència de Catalunya d'aquest diumenge, segons dades de l'Ajuntament. Per contra, el No ha obtingut un 7,6%, mentre que els vots nuls han estat del 1,03% i els blanc un 2,95%. A la ciutat, la participació ha estat del 56,4%, un càlcul elaborat a partir del cens santcugatenc que no té en compte els moments en què el vot ha estat universal.

En la gran majoria de centres de votació de Sant Cugat s'ha superat el 50% de participació. En xifres totals, han votat 34.029 persones, de les quals 30.095 han donat suport al Sí a la pregunta 'Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?'. El No ha sumat 2.572 vots, mentre que s'han registrat 353 vots nuls i 1.007 en blanc.

En àmbit català, el Sí s'ha endut el 90% dels vots (2.020.144 milions), mentre que el 7,8% ha estat per al No (176.565), el 2% en blanc (45.586) i el 0,89% nuls (20.129). Tot i així, el govern ha especificat que hi ha 770.000 vots de 400 col·legis que han estat requisats per cossos de seguretat. En total, han votat 2.262.462 catalans d'un cens de 5.313.000. Amb aquestes xifres i els fets succeïts, el govern ha assegurat que 'ha guanyat la democràcia i la gent que l'ha defensada'.

A la ciutat, però, s'ha pogut votar amb certa normalitat, en comparació amb altres municipis on hi ha hagut càrregues policials.

Davant aquests fets, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha condemnat la violència exercida aquest diumenge per l'Estat espanyol de manera 'del tot injustificada' a diversos indrets del país.Conesa ha dit que aquesta actuació repressiva vulnera drets polítics, civils i humans. Per això ha demanat la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Mercè Conesa

'Podem dir que efectivament l'actitud i actuació desmesurada i desproporcionada dels cossos de seguretat sota el comandament de l'Estat espanyol i el govern central són la vergonya d'Europa'.


De la seva banda, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha valorat així la jornada al territori.

Josep Puig

Primer de tot felicitar tothom per exercir el seu dret. S'ha desenvolupat sense incidents remarcables per sort.


A Valldoreix ha participat un 52% de les persones amb dret vot en aquesta convocatòria. El 90,5% ha donat suport al Sí, el 5,6% al No i s'ha registrat un 1,2% de vots nuls i 2,6% de vots en blanc, segons ha informat l'EMD de Valldoreix. Això implica 3.108 vots al territori, dels quals 2.815 han estat per al Sí, 174 per al No, 37 nuls i 82 en blanc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.