Romeva, el govern cessat i Jordi Sànchez demanaran declarar al Suprem per sortir de la presó


  • Comparteix:

Romeva, en una imatge d'arxiu

Romeva, en una imatge d'arxiu

Les defenses del santcugatenc Raül Romeva i la resta d'exconsellers empresonats i el líder de l'ANC, Jordi Sànchez, presentaran aquest dimarts un escrit davant el Tribunal Suprem (TS) per demanar que declarin davant d'aquest tribunal, que divendres passat va assumir les causes contra ells per rebel·lió, sedició i malversació fins ara instruïts a l'Audiència Nacional (AN). La petició de declaració, però, es limitarà a si es mantenen o no els supòsits de presó incondicional dictada per la jutge de l'AN Carmen Lamela.

Segons fonts jurídiques, les defenses dels consellers cessats del PDeCAT i de Jordi Sànchez tenen previst sol·licitar en l'escrit la llibertat dels seus clients i declarar exclusivament sobre si encara es donen els supòsits esgrimits per Lamela per ordenar l'ingrés a presó. Els advocats no volen que en aquesta declaració s'entri en qüestions de fons, com ara si acaten o no l'article 155 de la Constitució. Fonts d'ERC també han confirmat a l'ACN que la defensa dels seus consellers destituïts, entre ells Romeva, té previst demanar declarar al Suprem en els mateixos termes.

Bona part dels exconsellers a presó formen part de les llistes d'ERC o de Junts per Catalunya (JxCat) per a les eleccions del 21-D. La sala d'apel·lacions de l'AN ja va denegar la sortida de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, tot rebutjant els recursos presentants pels seus advocats. Pel que fa als recursos d'apel·lació presentats per les defenses dels consellers destituïts, estan pendents de ser resolts per aquesta sala.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.