'Euroconvergents pel No' tanquen la campanya a Sant Cugat esperançats d'aconseguir el No


  • Comparteix:

La plataforma ha tancat la campanya amb una acte a la nostra ciutat

La plataforma ha tancat la campanya amb una acte a la nostra ciutat

La plataforma Euroconvergents pel No ha tancat la seva campanya amb l'esperança que en el congrés extraordinari de CDC surti guanyant el no. Així ho han afirmat durant una conferència a la nostra ciutat i que ha comptat amb la presència del periodista i escriptor Vicenç Villatoro i del catedràtic en dret constitucional, Héctor López Bofill.

Després d'una intensa campanya que els ha portat per diferents poblacions catalanes, la plataforma Euroconvergents pel No considera que una gran majoria dels militants de base de Convergència Democràtica de Catalunya estan en contra d'una Constitució Europea que no reconeix els drets nacionals de Catalunya.

Jordi Puigneró, portaveu de la plataforma, ha afegit que molts militants volen posar fi a les ambigüitats que s'han viscut a Convergència durant els darrers 23 anys.

Jordi Puigneró

Evidentment hi ha un desengany molt gran amb aquesta constitució i el que es creu és que d'una vegada per totes hem de deixar enrera les ambigüitats de CiU.


Entre els diferents motius per votar No a aquesta constitució, s'esgrimeixen el reconeixement oficials de la llengua i del conjunt de drets nacionals de Catalunya. Per al catedràtic en dret constitucional, Héctor Bofill, hi ha moltes qüestions que s'han de tenir en compte, sobretot, el mésimportant és recordar que el que s'aprovi ara,sigui bo odolent, perdurarà durant uns quants anys, i per tant, o diem ara que no o ja no podrem opinar.

Héctor López Bofill

Tot el que hi ha en una positiu sigui positiu o una barbàrie, queda durant un bon temps. Si ja és difícil canviar la constitució d'un estat membre, imagina't aquesta.


No tant contundent ha estat el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, que no s'ha posicionat a l'espera de decidir entre el no o una 'abstenció emprenyada'. El que sí que ha deixat clar però és que el tema de la llengua o dels drets nacionals dels catalans no és una qüestió menor que ens afecti només a Catalunya. Per a Villatoro, és només un símptoma que aquesta no és l'Europa de les persones ni de les regions.

Vicenç Villatoro

El nostre problema a Europa és el problema de tota Europa. Que això no s'ha constituït a base de ciutadans ni de municipis sinó d'estats, i això és un problema.


Al final de la seva campanya, i tot i aquesta esperança que s'acabi imposant el No, la plataforma Euroconvergents pel No ha recordat que serà el congrés extraordinari de CDC qui decideixi finalment la postura del partit i que, surti el que surti, ells acceptaran aquesta decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.