El PSC vol que la Generalitat pagui a Sant Cugat les subvencions a les escoles bressol d'entre 2012 i 2015


  • Comparteix:

Infants a l'escola bressol / Foto: Ajuntament - Lluís Llebot

Infants a l'escola bressol / Foto: Ajuntament - Lluís Llebot

El PSC presentarà una moció al proper ple perquè l'Ajuntament insti la Generalitat a complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix als consistoris el dret a rebre les subvencions per a les escoles bressol que el govern de CiU no va finançar entre els cursos 2012-2013 i 2014-2015. La resolució arriba arran de la denúncia d'una trentena de municipis a l'administració catalana, que ja ha avançat que recorrerà la decisió i que, en cas de no prosperar, assumiria el finançament acumulat de tots els municipis del país. En el cas de Sant Cugat, l'equip de govern mai no ha reclamat aquest finançament.

L'administració del país, en aquell moment amb un govern encapçalat per Artur Mas, no va atorgar aquestes subvencions, que finalment es van abonar des de la Diputació de Barcelona. El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, creu que el fet que la Generalitat pagui seria 'un gest polític' que refermaria el compromís amb l'educació.

Pere Soler

L'educació és prioritària i no podia ser que la Generalitat no abonés els diners a l'escola bressol.


El TSJC reconeix a tots els ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne en relació amb els tres cursos afectats. La reclamació d'aquests diners la va impulsar el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya amb l'objectiu de defensar els recursos compromesos pel govern i evitar que es derivés aquesta responsabilitat financera cap a les diputacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.