Conesa demana al ministre Dastis que es reconsideri la destitució del cònsol de Finlàndia


  • Comparteix:

Conesa, en una imatge d'arxiu / Foto: Diputació

Conesa, en una imatge d'arxiu / Foto: Diputació

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, demana al ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, que intervingui davant l'ambaixada de Finlàndia per reconsiderar la destitució del cònsol honorari del país nòrdic a Barcelona, el valldoreixenc Albert Ginjaume. En una carta, Conesa li recrimina la forma d'actuar, que titlla de 'desafortunada i sense fonament' i lamenta 'les pressions exercides' pel seu ministeri.

L'alcaldessa recorda al ministre que el dinar de l'1 de febrer, que segons Ginjaume ha motivat la seva destitució, es va centrar en explicar la feina de cooperació i reequilibri territorial que desenvolupa la Diputació i que el valldoreixenc 'sempre ha exercit el seu càrrec amb total lleialtat institucional i respecte a l'ordenament jurídic'.

A la missiva, Conesa també apunta que 'les pressions polítiques exercides pel ministeri no contribueixen de cap manera a afavorir el clima del diàleg i de normalitat institucional'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.