La consellera cessada d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'entrega a la policia d'Escòcia


  • Comparteix:

La consellera Clara Ponsatí, destituïda pel 155, abans d'entregar-se a la comissaria de policia d'Edimburg / Foto: ACN

La consellera Clara Ponsatí, destituïda pel 155, abans d'entregar-se a la comissaria de policia d'Edimburg / Foto: ACN

La consellera cessada d'Ensenyament, la santcugatenca Clara Ponsatí, s'ha entregat voluntàriament aquest dimecres al matí a una comissaria escocesa, a Edimburg, tal com havia anunciat la seva defensa. Ponsatí passarà a disposició judicial aquesta tarda, quan està previst que declari davant d'un jutge. El seu advocat, Aamer Anwar, ha dit que demanarà la seva llibertat amb mesures cautelars.

En una breu declaració davant de la comissaria d'Edimburg, Anwar ha assegurat que Ponsatí és víctima d'una 'persecució política' i d'un 'intent sistemàtic d'esclafar' el moviment independentista per part de l'Estat espanyol. El lletrat ha agraït en nom de Ponsatí, que era el seu costat, el suport que ha rebut, especialment per part dels escocesos. 'Escòcia és una veritable amiga de Catalunya en aquestes hores fosques', ha dit l'advocat, remarcant, però, que cal respectar la 'independència' del procés judicial que ara s'obre.

Aamer Anwar

El meu equip legal defensarà robustament la Clara, víctima de la persecució política i d'un intent sistemàtic d'esclafar l'esperit de la societat catalana i del seu anhel de llibertat.


La consellera cessada pel 155, que va renunciar al seu escó com a diputada a finals de gener, va tornar a viure a Saint Andrews, a Escòcia, a principis d'aquest mes er recuperar la plaça de catedràtica d'Economia al centre escocès, que va abandonar per entrar al govern l'estiu passat.

Aquest mateix dimecres, Ponsatí ha engegat una campanya de micromecenatge on demana suport econòmic per finançar la seva defensa. En dues hores ha aconseguit l'objectiu inicial, de 45.000 euros. Ara, s'ha ampliat la campanyar per aconseguir poc més de 114.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.