Ponsatí compareix aquest matí al Tribunal d'Edimburg que examina la petició d'extradició


Temes relacionats

Ponsatí inicia una campanya de micromecenatge per finançar la seva defensa (28/mar/18)

La consellera cessada d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'entrega a la policia d'Escòcia (28/mar/18)


  • Comparteix:

Ponsatí compareixarà davant el jutge a dos quarts d'onze del matí / Foto: ACN

Ponsatí compareixarà davant el jutge a dos quarts d'onze del matí / Foto: ACN

La consellera santcugatenca d'Educació cessada pel 155, Clara Ponsatí, compareix aquest matí a dos quarts d'onze del matí davant el jutge del Tribunal d'Edimburg que estudiarà si accepta la petició l'extradició de l'exconsellera que demana davant l'euroordre sol·licitada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha assegurat en declaracions a l'ACN que 'tot el cas podria caure' si el jutge escocès segueix l'exemple d'Alemanya i rebutja l'extradició per rebel·lió o, fins i tot, també per malversació de fons públics. El lletrat també ha avançat que la consellera cessada no testificarà davant del jutge i la previsió és que la vista s'allargui aproximadament una hora. La fiscalia escocesa, la Crown Office, informarà quina és la data de la nova possible cita davant dels jutjats.

Anwar també ha explicat que aquest dijous defensarà davant del jutge d'Edimburg que 'les imputacions de rebel·lió violenta i malversació de fons públics no són vàlides als tribunals escocesos' i que 'les autoritats espanyoles abusen de l'euroordre' i promouen 'una persecució política' contra la seva clienta. 'La decisió alemanya clarament té importància, estem treballant amb els advocats a Bèlgica i Alemanya com a equip perquè molts dels mateixos arguments són aplicables', explica Anwar.

'Tot el cas podria caure, o el jutge podria decidir que requereix més temps i que cal una nova vista', assegura l'advocat de Clara Ponsatí, que argumentarà que, igual que va passar al tribunal de Schleswig-Holstein, els delictes que s'imputen a la seva clienta no tenen encaix a la justícia escocesa.

'La nostra estratègia és defensar robustament la Clara Ponsatí en base a que pateix una persecució política i un intent deliberat de criminalitzar les aspiracions del poble català', remarca Anwar. Segons ell, 'les autoritats espanyoles han abusat de l'euroordre intentant perseguir Clara Ponsatí'.

Anwar destaca que han revisat 'pàgina per pàgina' l'euroordre del Suprem i no han trobat 'cap acte específic de violència' que es pugui imputar a Ponsatí, ni directa ni indirectament. 'No veiem com les autoritats poden fer-la responsable de la violència, quan l'única violència va ser la de la policia espanyola', reitera.

Segons ell, a més, la malversació requeriria que 'Ponsatí s'hagués beneficiat personalment de l'apropiació de fons, i no hi ha proves'. A més, 'ella era consellera d'Educació, no tenia control sobre els diners ni els comptes bancaris'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.