L'Ajuntament ajudarà les comunitats de veïns que no es poden permetre les inspeccions


  • Comparteix:

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya és qui obliga a passar aquesta inspecció

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya és qui obliga a passar aquesta inspecció

L'Ajuntament facilitarà un professional tècnic a les comunitats de veïns que no es puguin permetre el cost d'una Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE), un tràmit d'obligat compliment per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que té un cost d'entre 500 i 800 euros. El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a una moció institucional que insta el consistori a iniciar els tràmits per poder materialitzar aquesta mesura a través de convenis entre Promusa i entitats com el Col·legi d'Arquitectes i Aparelladors. L'acord, impulsat pel PSC, també estableix incorporar als pressupostos una línia de subvencions per a comunitats de veïns que hagin de fer front a reparacions fruit d'informes negatius de la ITE.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



La moció busca evitar que els propietaris que no puguin pagar la ITE hagin de fer front a sancions d'entre 9.000 i 90.000 euros. Per això, com ha llegit el portaveu del PSC, Pere Soler, durant el ple, la moció vol facilitar el compliment de les obligacions a les comunitats de veïns que no poden pagar el seu cost.

Pere Soler

Iniciar els tràmits necessaris perquè aquelles comunitats que ho sol·licitin i que acreditin no poder pagar el cost de les inspeccions, l'Ajuntament posi a disposició, a través de convenis amb les entitats que pertoqui, la figura del professional tècnic que pugui realitzar les ITE.


Aquesta inspecció l'han de passar els edificis de més de 45 anys i consisteix en un reconeixement visual de l'immoble per part d'un professional tècnic que s'encarrega d'orientar els propietaris en les actuacions a realitzar per un bon manteniment i conservació del mateix bloc.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.