Un jutge belga cita Pablo Llarena a declarar per la demanda de Puigdemont i els exconsellers


  • Comparteix:

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

Un tribunal belga ha citat a declarar el jutge santcugatenc del Tribunal Suprem Pablo Llarena el proper 4 de setembre, segons ha informat aquest dimarts un dels advocats de la defensa a Bèlgica de Carles Puigdemont i els consellers cessats Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. La citació arriba després que Puigdemont i els quatre exconsellers hagin presentant una demanda civil a Bèlgica contra Llarena per ser un jutge 'parcial' i per negar-los el seu dret a un 'judici just' i a la 'presumpció d'innocència'.

Segons han indicat els advocats en una roda de premsa a Brussel·les, Llarena pot anar a declarar en persona o enviar un representant legal. A més, el president i els consellers cessats han presentat al Tribunal Suprem una petició de recusació contra Llarena perquè té una causa oberta contra una de les parts del procés contra els líders independentistes.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.