ERC-MES portarà al ple la dignificació del personal de la llar


  • Comparteix:

ERC-MES vol posar remei a la situació dels professionals del sector / Creative Commons

ERC-MES vol posar remei a la situació dels professionals del sector / Creative Commons

El grup municipal d'ERC-MES portarà al ple de juliol una moció per dignificar la feina dels treballadors i treballadores de la llar. El text vol que l'Ajuntament promogui iniciatives 'socials, econòmiques i polítiques' per millorar la situació d'aquests professionals amb gran presència al municipi, segons la coalició. De fet, xifrar el nombre de famílies que disposen de personal de la llar i saber les seves condicions laborals són unes de les demandes del grup.

I volen fer-ho introduint la qüestió en la propera onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat. Tot plegat per visibilitzar la situació de precarietat d'aquest col·lectiu que, sovint, desconeix els seus drets laborals. Els independentistes també desitgen, amb aquesta iniciativa, combatre l'economia submergida que hi ha en el sector.

És en aquest sentit que la moció dels republicans advoca perquè el consistori estudiï la viabilitat d'un servei d'assessoria per facilitar la contractació o regulació. Ho detalla el regidor Èric Gómez.

Èric Gómez

Hi ha treballadores de la llar que desconeixen els seus drets i també famílies que no tenen clar com contractar-les. L'Ajuntament pot crear un espai per donar suport.


El compromís de la coalició també mira cap al govern espanyol i en reclama la ratificació 'de manera immediata' del conveni de l'Organització Internacional del Treball (OIT) que exigeix als estats prendre mesures per dignificar el treball a la llar. ERC-MES recorda que les reformes legals de 2011 i 2012 van desaprofitar l'oportunitat d'equiparar el col·lectiu als altres empleats del règim de la Seguretat Social, ja que el personal de la llar compta amb un règim especial 'discriminatori'.

Per això, el grup insta el govern espanyol a legislar per garantir el dret a un acomiadament motivat, la seva inclusió en la Llei de prevenció de riscos laborals, del Fons de Garantia Social i de la prestació de l'atur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.