Sant Cugat comptarà amb un pla de xoc contra la vespa asiàtica

Aquest estiu es va detectar un rusc a Valldoreix


Temes relacionats

Cs vol que es creï un pla per frenar la implantació de la vespa asiàtica al municipi ( 5/set/18)


  • Comparteix:

La vespa asiàtica es va detectar per primera vegada a Catalunya el 2012 / Foto: ACN

La vespa asiàtica es va detectar per primera vegada a Catalunya el 2012 / Foto: ACN

Sant Cugat tindrà un pla integral per combatre la implantació i expansió de la vespa asiàtica i els seus nius. El ple municipal ha aprovat la moció, presentada incialment per Cs, i a la qual s'hi han adherit tots els grups municipals. El consistori es compromet a treballar colze a colze amb el Consorci del Parc Natural de Collserola per a la detecció, seguiment i control d'aquesta espècie invasora. També s'impulsaran campanyes per informar els ciutadans en cas que trobin un vesper.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



Entre altres mesures que s'adoptaran destaca el compromís de l'ajuntament per participar en un Grup de Treball del Consorci del Parc Natural de Collserola, per al control de l'insecte. L'acord estableix també que es doti de mitjans a Bombers, Policia Local i Agents Rurals i Cívics per fer front als casos que es puguin produir. En aquest sentit, també es dotarà d'una partida pressupostària destinada a aquesta qüestió.

La vespa asiàtica a Sant Cugat

A finals de juliol El Parc Natural de Collserola va detectar un rusc de vespa asiàtica a Valldoreix. L'aparició d'aquesta espècie suposa un greu problema per a l'ecosistema del parc ja que depreden abelles i altres insectes encarregats de la pol·linització de les plantes i flors. Els primers nius de vespa asiàtica van arribar a Catalunta per l'Empordà l'any 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.