El conseller en cap aposta pel Quart Cinturó ferroviari per solucionar la mobilitat a la comarca


  • Comparteix:

Josep Bargalló s'ha reunit amb alcaldes i regidors del Vallès Occidental

Josep Bargalló s'ha reunit amb alcaldes i regidors del Vallès Occidental

El conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, ha traslladat als ajuntaments del Vallès Occidental la voluntat del govern català de millorar la mobilitat a la comarca amb la posada en marxa d'un Quart Cinturó ferroviari. Bargalló ha assegurat, a més, que el Govern és conscient dels problemes de finançament que pateixen els municipis, per exemple en temes de residus, i que per això donarà suport als ajuntaments per garantir la seva sostenibilitat econòmica.

Josep Bargalló s'ha reunit amb una delegació d'alcaldes i regidors del Vallès Occidental per conèixer de primera mà els problemes i les necessitats dels municipis de la comarca. Una de les principals preocupacions que s'ha posat sobre la taula ha estat la mobilitat, i els col·lapses diaris que pateixen les vies de comunicació de la comarca.

Després que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, anunciés que el Quart Cinturó viari es limitarà al tram entre Abrera i Terrassa -una decisió que va provocar les crítiques dels alcaldes de Sant Cugat i Sabadell, entre d'altres-, el conseller en cap ha remarcat que el govern català vol potenciar el transport públic. Amb aquesta intenció, la Generalitat aposta per crear un Quart Cinturó ferroviari que solucioni, en part, la saturació de l'autopista AP-7.

Així ho ha explicat el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eduard Pomar, que ha assistit a la trobada en representació de l'alcalde.

Eduard Pomar

La mobilitat és un dels temes més importants a la comarca. El govern català aposta pel transport públic, i pel Quart Cinturó ferroviari que descongestioni en part l'AP-7.


Segons Pomar, el conseller en cap no ha concretat el calendari de posada en marxa del Quart Cinturó ferroviari, però ha anunciat que, en tot cas, és un dels objectius per a l'actual legislatura.

A banda de la mobilitat, els representants municipals han posat de relleu el problema del finançament dels ens locals, sobretot en qüestions com la gestió de residus, i han demanat a la Generalitat que doni més suport als ajuntaments per fer front al gran nombre de serveis que han de prestar als ciutadans. Segons Pomar, Bargalló i el nou govern de la Generalitat, que prové majoritàriament del municipalisme, són plenament conscients d'aquest problema i treballaran per garantir la sostenibilitat econòmica dels municipis.

Eduard Pomar

El nou govern de la Generalitat prové majoritàriament del municipalisme i coneixen les seves necessitats. Treballaran per fer viable la sostenibilitat dels municipis.


Durant la trobada amb Bargalló, els representants dels municipis del Vallès Occidental han reiterat, també, la necessitat que la Generalitat pressioni el govern espanyol per reforçar la dotació de la policia estatal abans del desplegament dels Mossos d'Esquadra, previst pel 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.