ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC demanen que s'agilitzi l'auditoria de les obres del 'Cas 3%'


Temes relacionats

La Guàrdia Civil registra durant hores una empresa de Sant Cugat pel 'cas 3%' (20/nov/18)


  • Comparteix:

Gutiérrez, Ingla i Gibert, durant la roda de premsa / Foto: Cugat.cat

Gutiérrez, Ingla i Gibert, durant la roda de premsa / Foto: Cugat.cat

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA exigeixen passos endavant per part de l'equip de govern en la licitació de l'auditoria sobre les obres públiques relacionades amb el 'Cas 3%', que el ple va aprovar al juny. Els tres partits alerten que, cinc mesos després que s'aprovés al ple, el projecte encara no està licitat i ho atribueixen a 'l'estratègia de dilació' que estaria fent el govern municipal en aquest cas.

Cupaires, republicans i ecosocialistes han demanat també, coincidint amb l'escorcoll a una empresa santcugatenca en aquesta investigació, que es facin públiques les relacions que ha tingut el consistori amb les companyies implicades presumptament amb el cas.

Núria Gibert, Mireia Ingla i Ramon Gutiérrez han coincidit a reclamar també que es revisi si hi va haver alguna irregularitat en aquestes relacions. Els portaveus dels tres grups exigeixen 'un canvi d'actitud' per part del govern municipal perquè, com ha dit Gutiérrez, es deixi 'd'invisibilitzar els casos de corrupció'. En aquest sentit, Gibert ho ha comparat amb altres processos, com el de la nova adjudicació de la gestió de l'aigua, on 'es pot fer un plec de condicions per a una concessió que durarà anys en un mes i mig, en canvi una auditoria triga mesos i mesos'.

Mireia Ingla, d'altra banda, ha assenyalat la dificultat de fiscalitzar un cas d'aquestes característiques, ja que es tractava d'un sistema 'de corrupció sistèmica' i que una mostra és que les empreses escorcollades avui a Catalunya 'es dedicaven a l'auditoria de les concessions'.




Núria Gibert

Es pot trigar un mes i mig per una concessió de no sé quants anys, en canvi, en una auditoria que està aprovada pel ple es dilata durant mesos i mesos amb subterfugis, excuses i mala praxis. El primer que fem és una crida a l'actitud.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.