Josep Maria Martí Rigau, nou president del Consell d'Administració de Cugat.cat

El nomenament s'ha produït gràcies als vots a favor de dos terços dels regidors


  • Comparteix:

Josep Maria Martí Rigau, a l'estudi Ramon Barnils de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

Josep Maria Martí Rigau, a l'estudi Ramon Barnils de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

El periodista Josep Maria Martí Rigau és el nou president del Consell d'Administració de Cugat.cat, un nomenament que s'ha ratificat al ple municipal de desembre gràcies als vots a favor de tots els grups municipals, tret de Cs, el PSC, el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, que han votat en contra. L'elecció ja es va debatre al ple passat, però com que requeria majoria qualificada (al menys els vots a favor de dos terços del plenari) no va prosperar. El canvi de posicionament aquest dilluns de la CUP-PC 'pel bé de la normalitat' del mitjà de comunicació municipal ha propiciat el canvi a la presidència. Martí Rigau pren el relleu així a Xavier Fornells, que el setembre de 2017 va deixar la presidència per incompatibilitats professionals. Des de llavors ha ocupat el càrrec de forma accidental José Manuel Pérez-Tornero.

ESCOLTA-HO

Com que al darrer ple l'elecció no es va produir, el CAC ha determinat que es repetís la votació. Malgrat el suport, la portaveu cupaire, Núria Gibert, considera que cal que el consell disposi d'una composició 'més plural' i que 'garanteixi la paritat'. La regidora de Comunicació, Joana Barbany, li ha donat la raó, però ha afegit que tot plegat es deu a una situació 'anormal' en què s'ha produït la sortida de dos vocals gairebé alhora. 'A l'octubre de 2019, quan acabi el mandat, es renovarà el consell i es tindran en compte aquests criteris', ha explicat Barbany.

Al darrer ple es va donar el vistiplau a què el mateix Martí Rigau i la també periodista Maria Cusó s'incorporessin a l'organisme com a vocals, en substitució d'Anna Toro i Xavier Fornells, que el deixen per incompatibilitats professionals. Completen les vocalies del consell Carme Colomina i Josep-Manuel Silva.


N. Gibert / J. Barba

La composició s'ha de fer de forma més rigorosa, buscant pluralitat. / L'octubre de 2019, quan acabi el mandat, es renovarà el consell i es tindran en compte aquests criteris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.