ICV-EUiA vol emmirallar-se en la transparència de Sabadell


  • Comparteix:

Un moment de la presentació / Cugat.cat

Un moment de la presentació / Cugat.cat

ICV-EUiA demanarà en una moció al ple de la setmana vinent que el govern es comprometi a millorar la transparència i es basi en el model implantat a Sabadell després del cas Mercuri. Els ecosocialistes assenyalen la poca claredat del web municipal i demanen reorganitzar-la per facilitar al ciutadà l'accés a la informació lligada a l'activitat de l'Ajuntament.

El portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez, ha presentat aquest dimecres el text acompanyat de la regidora de Transparència de la cocapital de la comarca, Elena Hinojo. L'objectiu és imitar el model implantat a Sabadell en l'era 'post Bustos' amb un paquet de mesures, tant al web com en paper.

La regidora sabadellenca ha admès que, tot i que la llei de transparència 'es crea pensant en el ciutadà', qui més consulta els portals de transparència són polítics, periodistes i investigadors. Malgrat això, ha remarcat la importància que el ciutadà tingui a disposició aquesta informació.

De la seva banda, Gutiérrez ha explicat que l'equip de govern 'ha acceptat' la moció i 'sembla que s'aprovarà al ple de forma de automàtica', un fet que el deixa a la vegada 'alegre' i 'preocupat'. El portaveu d'ICV-EUiA ha alertat d'una 'dinàmica en els dos últims mesos' que fa que les iniciatives de l'oposició tirin endavant 'sabent que segurament no es compliran perquè s'està acabant el mandat'.

El text
La moció demana una actualització del web municipal que faciliti la recerca d'informació i que s'inclogui un espai per consultar els acords aprovats al ple i l'estat d'execució de les mocions, així com un apartat amb l'agenda pública, el sou i el currículum de cada càrrec electe.

Els ecosocialistes també consideren primordial que es posi a disposició ciutadana les Cartes de Serveis, en què s'informa dels drets que tenen en cada oficina i departament públic, i que es pugui trobar tant en paper al mateix espai com al web de l'Ajuntament. El text també proposa que a les comissions informatives es lliuri un dossier on constin tots els contractes adjudicats per decret i el detall de la despesa que això suposa per a l'equip de govern.







Elena Hinojo

(La llei de transparència) Es crea pensant en el ciutadà. Que el ciutadà pugui consultar tota la informació. Però realment, entre la gent que consulta els portals de transparència, del ciutadà de peu n'hi ha pocs. La gent que consulta som els polítics, els periodistes i gent de la universitat.

Ramon Gutiérrez

L'equip de govern ens ha acceptat aquesta moció, sembla que s'aprovarà al ple de forma de gairebé automàtica. D'una banda ens alegra i d'altra ens preocupa. Portem un parell de mesos en aquesta dinàmica en què totes les propostes de l'oposició s'aproven automàticament sabent que segurament no les compliran perquè s'està acabant el mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.