Acord entre l'equip de govern i ERC-MES per aprovar els pressupostos


Temes relacionats

ERC-MES fa 'un exercici de responsabilitat' per aprovar els comptes, tot i desconfiar del govern ( 5/feb/19)


  • Comparteix:

Imatge de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

L'equip de govern desencalla l'aprovació del pressupost per al 2019 gràcies a la negociació amb ERC-MES. Els dos grups municipals han arribat a un acord que preveu fins a una vintena d'actuacions valorades en dos milions d'euros, a més de la compra d'un solar per construir habitatge públic, segons ha informat l'Ajuntament. Així, el pacte planteja per fer-hi front un increment dels ingressos amb l'augment del coeficient de càlcul de la plusvàlua (del 29% al 30%), de l'endeutament i la creació d'una taxa per als habitatges buits. En total, l'acord els vincula en 12 grans àrees.

No és la primera vegada que l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates arriba a un pacte amb ERC-MES. L'últim, però, el pacte d'estabilitat pressupostària, va quedar trencat per la incorporació del PSC al govern municipal.

Amb el pressupost del 2019 sobre la taula, la manca de suports va obligar l'equip de govern a retirar la seva aprovació de l'ordre del dia. Ara, el pressupost del 2019 torna al plenari amb la garantia d'aquest acord.

En declaracions a Cugat.cat, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha agraït el treball d'ERC-MES i l'abstenció del regidor no adscrit d'Units per Avançar, Xavier Cortés, que possibilitaran els comptes.

Consulta les accions pactades per temàtiques






Carmela Fortuny

D'aquesta manera Sant Cugat tindrà els pressupostos que es mereix. Fins ara, sense acord, les inversions podien trontollar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.