La CUP-PC vol reconvertir el camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà

El grup municipal presenta una moció per iniciar les negociacions per recuperar els terrenys


Temes relacionats

La Federació Catalana de golf desmenteix un acord amb un grup inversor pel camp de Can Sant Joan (26/jun/18)

El Golf Can Sant Joan, tancat provisionalment per 'incompliments de la societat gestora' ( 3/mai/18)


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys del camp / Foto: CUP Sant Cugat

Imatge dels terrenys del camp / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP-PC demana recuperar els terrenys de l'antic camp de golf de Can Sant Joan per reconvertir-los en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí. El grup municipal presenta una moció al proper ple perquè l'equip de govern iniciï les negociacions amb l'Ajuntament de Rubí i amb l'Incasòl, propietari del terreny, i proposa que l'espai inclogui un centre cívic, zona de restauració i zona de concerts.

La portaveu cupaire, Núria Gibert, ha recordat que el ple de l'Ajuntament de Rubí ja va aprovar instar a l'Incasòl que trenqués el conveni amb la Federació Catalana de Golf per uns terrenys 'abandonats i totalment en desús'. En aquest sentit, assegura que la inversió 'no hauria de ser molt gran perquè les infraestructues hi són' i és un espai que es podria convertir en un 'punt de trobada esportiu i cultural' al servei de la ciutadania de Sant Cugat.

La proposta l'han presentada conjuntament la CUP-PC de Sant Cugat i Alternativa d'Unitat Popular (AUP) Rubí.

Història del camp de golf
El juny de 1994 es va inaugurar el camp de Can Sant Joan, el primer camp de golf públic de Catalunya, dissenyat per Severiano Ballesteros. A finals del 2013, la Federació Catalana de Golf va vendre el camp a l'empresa Metropolitan Golf Barcelona. Després de poc més de tres anys, l'equipament va tornar a canviar de mans, quan l'empresa Puro Campo va comprar a Metropolitan Golf la concessió i l'explotació del camp fins al 2068.

Malgrat això, al maig de l'any passat la Federació Catalana de Golf va tancar el camp per 'incompliments de la societat que gestionava' la instal·lació i des de llavors busca un 'operador adequat i solvent' per 'poder evitar el tancament definitiu'. La mateixa federació va desmentir un possible acord amb un grup inversor estranger per reobrir el camp, que continua tancat. De fet, els Mossos d'Esquadra van registrar diversos actes vandàlics a les instal·lacions aquell mateix mes.


Núria Gibert

És un espai que té moltíssimes possibilitats, però està en decadència, en desús. La inversió tampoc és molt gran, les estructures hi són. El que no s'entén és que un sòl públic estigui així d'abandonat i ningú hagi tingut la idea de posar-lo al servei de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.