Ingla defensa el pacte amb el PSC per tirar endavant un 'un govern de canvi'

L'alcaldessa justifica l'acord perquè l'objectiu 'és Sant Cugat'


  • Comparteix:

'Estàvem obligats a aconseguir un govern de canvi'. Així defensa l'alcaldessa, Mireia Ingla, el pacte de govern entre ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, del qual diu té com a únic objectiu Sant Cugat i el projecte de ciutat. Durant la seva entrevista a Cugat Mèdia, Ingla marca distància amb l'anterior acord entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC, ja que no assegurava ni la majoria ni la governabilitat del municipi.

Ara, per a Ingla, és diferent. 'El 26 de maig se'ns va donar un missatge a les urnes', assegura l'alcaldessa, qui diu que, després de 32 anys, el missatge dels resultats de les eleccions demostra que estaven obligats a entendre's per propiciar la regeneració democràtica.

I aquesta responsabilitat no es va materialitzar, ha explicat la cap d'ERC-MES, fins a l'últim moment, divendres abans del ple d'investidura, quan es va tancar un acord que busca 'treballar per la ciutat', tot i que les converses es van iniciar la mateixa nit electoral. Tres setmanes intenses, recorda Ingla, on el més important era 'el què' i no 'qui o les cadires'.

'Ens hem posat d'acord en allò que estem d'acord i no ens hem posat d'acord en allò que no estem d'acord', afirma Ingla, qui assegura que no es van posar línies vermelles en les negociacions més enllà dels partits 'que fan crides a la repressió' i a l'aplicació del 155 permanent per ser 'un pacte impossible'.

Així, l'alcaldessa defensa que el projecte de ciutat ha passat per davant de qualsevol altre criteri, fet que no es donava amb el pacte entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC per la falta de majoria absoluta i d'una governabilitat garantida, que sí li havia ofert ERC-MES. En aquest sentit, Ingla ha defensat aquesta unió de les tres forces d'esquerra que dóna un govern estable.


Mireia Ingla

Sumats, el PDeCAT-Demòcrates no tenien majoria absoluta. Era un pacte que no servia per res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.