Junts per Sant Cugat reclama l'obertura d'un consultori amb servei d'infermeria al centre

La formació també torna a posar sobre la taula que la ciutat disposi d'uns jutjats de primera instància i instrucció propis


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat ha presentat les mocions en una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat ha presentat les mocions en una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat demanarà a l'Ajuntament que posi en marxa l'obertura d'un consultori amb servei d'infermeria al barri del Monestir-Sant Francesc. L'objectiu és 'garantir el benestar de la gent gran' i evitar saturacions al CAP de la Mina, el que té més població assignada de la ciutat. Així, a través d'una moció que es presentarà al ple de febrer, la formació reclama a l'equip de govern que treballi amb la conselleria de Salut per fer realitat aquest projecte, aprovat en el Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc 2017-2023. Junts també reivindica 'la necessitat' que el municipi disposi d'uns jutjats d'instrucció i primera instància propis.

En una roda de premsa amb la portaveu del partit, Carmela Fortuny, i les regidores Cristina Paraira i Núria Fernández, el grup municipal ha donat a conèixer les dues propostes que presentarà al ple municipal de febrer. Pel que fa al consultori amb servei d'infermeria, la moció recorda que durant el mandat anterior es va aprovar, dins el Pla Estratègic del Monestir-Sant Francesc 2017-2023, contemplar la viabilitat i instal·lació d'aquest servei. El document proposa que l'Ajuntament obri un procés participatiu perquè siguin els veïns de la zona els que decideixin on s'ubicaria el consultori.

Segons Fernández el CAP de la Mina té assignada una població d'uns 31.000 habitants. És el centre sanitari que en té més i el que té la població més envellida. La regidora de Junts explica que aquest CAP sovint es 'bloqueja' perquè atén, sobretot en gent gran, controls i cures diàries que podria ser solucionada directament a la infermeria. Per això, la moció té l'objectiu d''evitar desplaçaments' d'aquest col·lectiu i 'millorar l'assistència sanitària bàsica del dia a dia' amb l'obertura d'un consultori amb servei d'infermeria al centre del barri del Monestir-Sant Francesc.

Torna la reivindicació d'uns jutjats d'instrucció i primera instància a Sant Cugat
Per altra banda, Junts tornarà a posar sobre la taula la demanda que la ciutat disposi d'uns jutjats d'instrucció i primera instància propis amb una nova moció al ple d'aquest mes.

La regidora de Junts Cristina Paraira ha recordat que Sant Cugat és 'de les poques ciutats de l'Estat espanyol' amb més de 50.000 habitants que encara no disposa d'aquests jutjats. Paraira també ha destacat que es tracta d'un tema que depèn del Ministeri de Justícia i ha demanat a l'equip de govern, però sobretot al PSC, 'un esforç d'empatia' per portar aquests jutjats a la ciutat.

Els santcugatencs que volen tramitar gestions d'aquest tipus s'han de traslladar als jutjats de Rubí. Paraira assegura que aquests jutjats 'estan col·lapsats', sobretot per 'tramitació, casos i temes' de Sant Cugat.




Núria Fernández

Volem evitar desplaçaments de la gent gran i que vagin fins al CAP i poder millorar l'assistència sanitària bàsica del dia a dia amb un consultori que pugui estar al centre del Barri del Monestir-Sant Francesc. Així poder donar major cobertura sanitària al barri.

Cristina Paraira

Com aquest tema depèn del Ministeri de Justícia i a la nostra ciutat ara hi ha el govern tripartit on també hi ha el PSC, potser és un bon moment per aconseguir aquest jutjat. Demanem un esforç d'emaptia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.