Les residències de gent gran i l'Ajuntament es coordinen per garantir les millors condicions per a usuaris i professionals

El govern i les residències es trobaran cada setmana per posar sobre la taula la situació


Temes relacionats

Sant Cugat segueix treballant per evitar contagis a les residències ( 8/abr/20)

33 persones mortes i 123 aïllades a residències de gent gran de Sant Cugat ( 6/abr/20)

L'Ajuntament traslladarà la gent gran no contagiada de les residències a hotels (28/mar/20)


  • Comparteix:

Un operari desinfecta l'exterior d'una residència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un operari desinfecta l'exterior d'una residència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El govern de Sant Cugat i les residències de gent gran han establert un operatiu de coordinació per fer seguiment del material que es demana a la Generalitat i de les tasques de neteja setmanal. És una de les mesures acordades aquest dijous entre les dues parts, que es reuniran setmanalment per analitzar i aplicar mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

La trobada, feta de manera virtual, ha tingut la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla; de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; de la regidora de Salut, Gemma Aristoy; i de la vocal de Gent Gran de l'EMD de Valldoreix, Elena Degollada, així com de responsables de les residències. Ingla ha proposat que els professionals de les residències puguin instal·lar-se a hotels de la ciutat.

'Volem ser transparents al màxim amb les residències i les seves persones responsables', explica Ingla, 'no oblidem que parlem d'un dels col·lectius més vulnerables davant del virus i, per tant, hi hem d'abocar tots els recursos de què disposem'.

Per part de les residències, s'ha posat de manifest la necessitat que hi hagi 'un mecanisme àgil per poder diferenciar la gent gran que està contagiada i la que no, per evitar la propagació de la Covid-19'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.