El govern impulsa un Consell de Ciutat i comissions informatives extraordinàries per combatre el coronavirus

L'alcaldessa ha donat a conèixer la proposta als partits polítics amb representació a l'Ajuntament


  • Comparteix:

El govern proposa crear comissions informatives i un Consell de Ciutat / Foto: Cugat Mèdia

El govern proposa crear comissions informatives i un Consell de Ciutat / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha presentat aquest dijous als partits polítics amb representació a l'Ajuntament una proposta per continuar donant solucions als efectes de la Covid-19 a Sant Cugat. Es tracta d'un doble marc de treball que consisteix, d'una banda, en la creació de tres comissions informatives extraordinàries amb els grups municipals; i de l'altra, la constitució d'un Consell de Ciutat que s'articuli específicament per deliberar amb els agents de la ciutat sobre les conseqüències de la crisi.

L'alcaldessa ha explicat que, un cop superada 'la primera etapa de la crisi', cal 'iniciar-ne una de nova'. Aquesta ha de reunir 'partits, entitats, associacions empresarials i comercials, i altres col·lectius' per treballar en accions, polítiques i àmbits on 'caldrà concentrar tots els recursos públics i privats'.

Les tres comissions serien de Drets Socials i Ciutadania, presidida per la tinenta d'alcaldia Núria Gibert; de Promoció Econòmica i Comerç, presidida pel tinent d'alcaldia Pere Soler; i Cultura i Teixit Associatiu, presidida per la tinenta d'alcaldia Esther Madrona. L'objectiu és que aquestes comissions esdevinguin un espai on govern i oposició puguin debatre sobre les mesures a emprendre per l'Ajuntament, prenent com a base el pla de xoc de set milions d'euros aprovat en el ple municipal d’aquesta setmana.

Les conclusions d'aquests tres espais es portaran a la Junta de Portaveu, on es comparteix tota la informació sobre la pandèmia a escala local i que es reuneix des de fa un mes de manera setmanal, per mantenir un seguiment.

Crear un Consell de Ciutat
Paral·lelament, l'equip de govern també ha posat sobre la taula la constitució d'un Consell de Ciutat. Aquest es convertirà en un espai consultiu i de deliberació amb representants de la societat civil, per tal de retre compte de les mesures empreses i rebre també propostes i aportacions per part tots els agents de la ciutat.

Per poder respondre a aquest objectiu caldrà revisar el seu reglament de funcionament i de composició, i fer les aprovacions necessàries al proper ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.