El PP presentarà de nou una moció sobre la Constitució europea tot i saber que no es podrà debatre


  • Comparteix:

Els populars lamenten que no s'hagi pogut debatre abans la seva proposta

Els populars lamenten que no s'hagi pogut debatre abans la seva proposta

El PP tornarà a presentar al proper ple municipal una moció per fomentar la participació ciutadana al referèndum sobre la Constitució europea, tot i que reconeix que no es podrà debatre perquè el referèndum ja s'ha convocat. Els populars lamenten que en plens anteriors no s'hagi pogut discutir la seva proposta, que segons la Junta Electoral Central s'ajustava a dret, i malgrat saber que no es podrà produir el debat, han decidit mantenir la proposta.

El PP presentarà el proper ple una moció instant l'Ajuntament a engegar una campanya informativa sobre la Constitució europea i la importància de participar al referèndum del mes de febrer. La moció és la mateixa que ja va presentar el PP en un ple anterior, però que no es va arribar a debatre en considerar 'il·legal' promoure un posicionament institucional sobre el tractat constitucional europeu. En aquell moment, els populars van fer una esmena 'in voce' per eliminar la part del redactat que donava suport explícit a la Constitució, però malgrat això, la moció va quedar fora de l'ordre del dia.

Aquesta decisió va portar el PP a consultar la Junta Electoral Central, que va dictaminar que la moció s'ajustava a dret si no demanava el vot favorable al tractat, sempre i quan es presentés a aprovació abans de la convocatòria del referèndum. Ara, els populars la tornaran a presentar al ple, tot i ser conscients que no es podrà debatre perquè el referèndum ja s'ha convocat. Escoltem la portaveu popular, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Per fi ens han acceptat la moció, però creiem que no es podrà debatre. És una llàstima que acabi en no res i que per poder-la presentar hagi estat necessari presentar documentació de la junta electoral.


I és que, segons la consulta realitzada pel PP a la Junta Electoral Central, els ajuntaments només podien promoure campanyes informatives sobre la Constitució europea -i en cap cas proclamant-se a favor o en contra- fins abans de la convocatòria oficial del referèndum. A partir d'aleshores, aquesta competència passa a ser exclusiva del govern espanyol. Malgrat això, des del PP expliquen que han volgut mantenir la presentació de la moció perquè esperaven que el govern espanyol convoqués el referèndum més tard.

A banda, des del PP també han entrat a registre una moció per al proper ple proposant el recolzament de Sant Cugat als afectats pel Tsunami del sud est asiàtic, amb una aportació econòmica de 12.000 euros. Davant la notícia posterior que l'equip de govern té previst enviar una partida d'emergència de 18.000 euros, els populars han lamentat que CiU i ERC hagin pres aquesta decisió de forma 'unilateral i sense comentar-ho amb la resta de grups del Consistori'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.