L'Anella Verda es queda per convertir-se en una gran xarxa ciclable

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta


  • Comparteix:

L'Ajuntament manté l'aposta per l'Anella Verda i vol convertir-la en una gran xarxa ciclable connectada amb els districtes. La proposta rebrà alguns ajustos, el primer d'ells l'eliminació del carril bici de la calçada a la rambla de Ribatallada la primera setmana de setembre, per subsanar les deficiències que s'han detectat durant aquest mes d'aplicació, però es mantindrà gairebé en la seva totalitat. La intenció de l'equip de govern és, de fet, potenciar encara més aquesta aposta per la mobilitat sostenible i activa de cara al futur.

Les actuacions de connexió amb altres zones de la ciutat, com el Parc Central, Can Mates, can Domènech, Volpelleres, La Floresta i Valldoreix, són accions a 'curt i mitjà termini', com ha explicat el regidor de Mobilitat José Gallardo i la majoria no requereixen de grans actuacions urbanístiques. L'aposta per l'anella verda, segons ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, forma part d'un conjunt de mesures que l'acompanyaran, entre les quals destaquen la Zona de Baixes Emissions (ZBE), la nova ordenança de bicicletes i patinets que s'aprovarà aquest dilluns al ple i un nou pàrquing dissuasori que complementi el de Can Magí 'a l'altra banda de la ciutat'.

Tot plegat, amb l'objectiu de transformar la mobilitat del centre de la ciutat i especialment de l'eix format pel carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Rius i Taulet per on, segons un estudi realitzat per tècnics municipals, un 80% dels cotxes que hi passen tenen alternatives de mobilitat i no caldria que travessessin el centre de la ciutat. La nova ordenança de bicicletes i patinets servirà també per reforçar 'la seguretat' dels qui es decideixen per aquest mètode de transport, segons ha explicat Gallardo, que ha argumentat que aquests canvis al centre urbà van en la línia dels que s'han fet en grans ciutats com Barcelona o París.

Ajustos al projecte actual
  • Es restabliran els dos carrils de circulació a la rambla de Ribatallada, es mantindrà el carril bici existent a la vorera que connecta amb l'avinguda de Pla del Vinyet i el Trade Center.
  • Més places de càrrega i descàrrega a la plaça de Francesc Moragas.
  • Més places de càrrega i descàrrega a la rambla de Ribatallada entre Girona i Francesc Moragas.
  • Habilitades i millorades zones de càrrega i descàrrega a Sant Bonaventura.
  • S'han pintat de vermell encreuaments concrets per millorar la seguretat.


  • Així quedarà la xarxa ciclable de Sant Cugat
    Plànol de mobilitat en bicicleta / Foto: Ajuntament
    Plànol de mobilitat en bicicleta / Foto: Ajuntament



    José Gallardo

    Si connectem tot això amb altres actuacions de futur podem crear tota una xarxa de mobilitat ciclable que doni una alternativa al vehicle privat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.