Repunt d'ocupacions a Sant Cugat després del confinament

S'han registrat el doble d'ocupacions respecte al 2019


Temes relacionats

Es tripliquen les detencions in fraganti per robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat (17/set/20)


  • Comparteix:

Creixen les ocupacions d'habitatges a Sant Cugat i ho fan especialment després del confinament. De les 26 okupacions registrades fins al setembre, el 69% s'han produït a partir del juny. Les xifres suposen el doble que fa un any, segons dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat Mèdia. Tot i que es tracta d'un fenomen que s'ha donat arreu del territori català, a Sant Cugat hi ha zones com Valldoreix i la Floresta on històricament s'han detectat okupacions.

El cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez, ha explicat a Cugat Mèdia que principalment les ocupacions es produeixen a habitatges buits i abandonats, la gran majoria propietat d'entitats financeres.

Tot i l'increment dels casos, Rodríguez assegura que els cossos policials han avortat també 'unes quantes'. Per contra, no s'han detectat casos d'ocupació d'habitatges que suposen la residència habitual, com tampoc és una problemàtica habitual al municipi, ha concretat Rodríguez, els casos d'habitatges buits oberts per grups organitzats que els posen a disposició de terceres persones.

És per això que el sotsinspector ha llançat un missatge de tranquil·litat, ja que en cas d'ocupació d'una residència habitual, l'actuació policial i judicial pot ser immediata.


Manel Rodríguez

Són immobles abandonats o que són d'entitats financeres. Malgrat les 26 okupacions, la Policia Local i els Mossos han avortat unes quantes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.