Unanimitat del ple de Sant Cugat per condemnar el transfuguisme

El ple municipal mostra el rebuig al transfuguisme com una 'pràctica de corrupció política' i un 'frau a la voluntat ciutadana'


Temes relacionats

La moció sobre transfuguisme de la CUP-PC crea un debat sobre la legitimitat dels vots dels no adscrits (22/gen/18)


  • Comparteix:

Imatge del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

El debat sobre el transfuguisme ha tornat al ple de Sant Cugat, que ha aprovat per unanimitat una moció de Cs per rebutjar aquesta pràctica segons la qual un representant polític abandona la formació amb qui s'havia presentat a les eleccions i pacta amb una altra. Tot i aquesta unamitat, la CUP-PC s'ha desmarcat de la diferenciació que s'ha fet dels regidors no adscrits, incorporada a través d'una esmena de Junts per Sant Cugat i que la resta de grups han aprovat.

ESCOLTA-HO

POTS CONSULTAR AQUÍ LA MOCIÓ

Els cinc grups municipals, els dos de l'oposició i els tres del govern, que han intervingut per separat, s'han posicionat clarament en contra del transfuguisme. Una pràctica que altera majories i que és una mostra de 'corrupció política i frau a la voluntat de la ciutadania', segons ha explicat la regidora de Cs, el grup proposant, Munia Fernández-Jordán. Una 'xacra' i una 'completa deslleialtat' que té, segons Fernández-Jordán, els votants com a principals víctimes.

La CUP-PC ha anat més enllà i la portaveu, Núria Gibert, ha definit el transfuguisme com un símptoma més del desprestigi i la desafecció política per part de la ciutadania. Gibert ha criticat que les persones trànsfugues tenen 'tot el blindatge de la llei' i ha assegurat que 'un canvi d'adscripció política hauria de ser motiu d'entrega immediata de l'acta' de representant polític. En aquest sentit, la cupaire ha criticat la diferenciació que ha fet Junts per Sant Cugat amb la figura del regidor no adscrit. La regidora de Junts Cristina Paraira considera que a l'Ajuntament de Sant Cugat no hi ha hagut casos, mentre que Gibert ha fet referència a l'exregidor Dimitri Defranc, exmembre de la CUP-PC que va 'alterar majories' afavorint l'aprovació dels pressupostos durant el mandat anterior.

De la seva banda, ERC-MES i el PSC també s'han mostrat contraris a la pràctica i han donat suport a la moció, que també insta el govern de l'Estat a garantir la continuïtat de la comissió de seguiment de l'anomenat 'pacte antitransfuguisme', que feia una dècada que no es reunia.




Munia Fernández-Jordán

Entenem que aquesta xacra té com a víctimes als votants que un dia van votar confiar en un partit i que després d'uns acords espuris, es defrauda a la seva voluntat.

Núria Gibert

Nosaltres entenem que a la pràctica un regidor no adscrit pot alterar majories democràtiques, malgrat que no s'adscrigui en un altre partit. I, de fet, el més habitual és que ho facin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.