Junts per Sant Cugat posa en valor el treball de la taula de diàleg del Tribut Metropolità

El grup municipal celebra que el document amb les conclusions incorpora diverses propostes seves


Temes relacionats

La Plataforma TM lamenta que el govern de Sant Cugat no els hagi tingut en compte per les al·legacions al Tribut Metropolità (20/nov/20)


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc telemàticament / Foto: Captura de pantalla

La roda de premsa ha tingut lloc telemàticament / Foto: Captura de pantalla

Junts per Sant Cugat posa en valor la feina que ha fet la taula de diàleg del Tribut Metropolità, que ha celebrat l'última reunió aquest dimecres. La portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, ha manifestat la satisfacció que govern, oposició i entitats hagin treballat 'conjuntament'. 'És la manera d'afrontar els reptes de ciutat', celebra. El principal grup de l'oposició ha subratllat que al document de conclusions de la taula, que encara no s'ha fet públic, s'han incorporat aportacions seves, com la creació d'una línia de subvencions per a les quotes pagades durant el 2020 per a persones en risc d'exclusió, comerços inferiors a 500 metres quadrats, restauració, oci nocturn i hotelers i activitats professionals afectades per la Covid-19.

També han avançat que el document de conclusions, que haurà de passar pel ple municipal, inclourà la demanda de treballar una regulació específica sobre la repercussió del tribut en els contractes de lloguer. Les propostes de Junts perquè es demani l'ampliació de la tarifa única del transport metropolità a tots els títols de transport, inclosos els destinats a gent gran i joves, i l'homogeneïtzació dels preus més enllà de l'àmbit metropolità també s'inclouen en el document.

Junts també ha donat a conèixer les seves propostes d'al·legació a l'ordenança fiscal metropolitana que regula aquest impost. El grup proposa que quedin "exemptes de pagament del tribut el 20%" de les finques utilitzades com a primera residència amb menor valor cadastral de cada municipi. De cara a l'any que ve, proposen que el tribut no es cobri a persones en risc d'exclusió, ni als titulars de béns immobles on tenen lloc activitats empresarials, així com tampoc a locals comercials amb menys de 500 metres quadrats, a tota la restauració i a tots establiments d'oci nocturn.

Fortuny ha recordat que el seu grup sempre ha criticat el caràcter "inequitatiu" del tribut i que, per a això sempre ha fet "tots els passos" perquè hi hagi "una reformulació". La taula de diàleg ha estat l'espai on han pogut fer aquest treball per repensar l'impost. De fet, la portaveu de Junts subratlla que aquesta ha estat la primera vegada que el seu grup, des de l'oposició, ha tingut possibilitat d'"incidir" en les polítiques de ciutat. Fortuny ha posat en valor el "sistema de treball" que ha adoptat la taula i ha agraït el tarannà de l'equip de govern i, en particular, del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, a l'hora d'afavorir el desenvolupament de la taula.

Ara bé, des de Junts no es conformen: consideren que malgrat ser un pas endavant, no s'ha assolit "la solució" que desitgen i s'emplacen a seguir treballant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.