Comencen a instal·lar al CAP de Sant Cugat un mòdul de suport a l'activitat relacionada amb la Covid

L'espai donarà atenció sanitària a persones amb problemes respiratoris i símptomes de coronavirus


  • Comparteix:

Mòdul de suport al CAP de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Mòdul de suport al CAP de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Salut ha començat a instal·lar un mòdul de suport al CAP de Sant Cugat. La funció d'aquest espai és acollir l'activitat relacionada amb el coronavirus per separar entre espais Covid i no-Covid per tal de facilitar el treball als sanitaris i millorar la seguretat ciutadana. Aquest mòdul, a més, donarà atenció sanitària a aquelles persones amb problemes respiratoris i símptomes de coronavirus. Es preveu que s'instal·lin 120 mòduls a tota Catalunya, dels quals, només un s'instal·larà a Sant Cugat.

Salut afirma que la instal·lació d'aquests espais forma part del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, que vol millorar l'accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. El pressupost total del pla sanitari són uns 300 milions d'euros fins al 2022. El desplegament d'aquests espais, previst durant les pròximes setmanes, es realitzarà a ubicacions properes als centres sanitaris i comptarà amb un pressupost de 70.000 euros, en el qual s'engloba infraestructura i equipament mèdic. El temps de servei d'aquests mòduls està previst que sigui d'entre dos a quatre anys, depenent de les necessitats del territori. La gestió d'aquests espais anirà a càrrec dels mateixos equips d'atenció primària (EAP).

El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat alguns dels primers mòduls instal·lats a Barcelona. Vergés ha aclarit durant aquesta visita que la instal·lació d'aquests mòduls podria servir per "separar els circuits, guanyar espais molt necessaris per a treballar amb major seguretat encara, i fer activitat diversa".

D'altra banda, Comella ha ressaltat la col·laboració dels ajuntaments oferint espais a prop dels CAP per la instal·lació dels mòduls. A més, ha justificat la creació d'aquests amb les dades de la Covid-19 que afirmen que la feina d'atenció primària s'ha vist triplicada durant la pandèmia, i aquests espais suposen un reforç per cobrir tota la demanda actual del servei sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.