Sant Cugat commemorarà el 45è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

La bandera de la RADS onejarà a l'ajuntament


  • Comparteix:

La bandera de la RASD també onejava a Sant Cugat el 27 de febrer de 2020 / Foto: Cedida

La bandera de la RASD també onejava a Sant Cugat el 27 de febrer de 2020 / Foto: Cedida

Sant Cugat referma el seu vincle amb el poble sahrauí i se suma al manifest de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), entitat a la qual es va adherir el gener de 2020. Amb una declaració de la Junta de Portaveus, l'Ajuntament ha acordat que, el 27 de febrer, commemoraran el 45è aniversari de la proclamació oficial de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), fent onejar la seva bandera al consistori.

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ

El manifest al qual s'ha adherit el ple municipal demana l'alliberament dels activistes sahrauís presos i prendre mesures contra l'explotació il·legal dels recursos naturals per part del Regne del Marroc al Sàhara Occidental.

La CCASPS es va fundar el 1996 amb l'objectiu de col·laborar amb el poble sahrauí per a la recuperació de la seva llibertat i en la cooperació i solidaritat amb els refugiats. Sant Cugat ja ha mostrat en diverses ocasions i des de fa dues dècades el seu suport al poble sahrauí amb mocions i declaracions institucionals i amb l'acollida d'infants amb el programa 'Vacances en pau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.