Neix la Plataforma d'Afectats per les Llicències d'Obra per visibilitzar el 'greu problema' de Sant Cugat

Qualifiquen de "desorbitat" el temps per obtenir una llicència d'obra i alerten del perjudici econòmic que causa a famílies i empreses


Temes relacionats

Mireia Ingla: 'Estic molt d'acord que l'Ajuntament de Sant Cugat triga massa a donar les llicències d'obra' ( 3/nov/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Un grup de ciutadans i d'empreses de Sant Cugat han decidit unir-se per reclamar una solució al 'problema greu' que té l'Ajuntament de Sant Cugat amb el temps de les llicències d'obra. Sota el nom de 'Plataforma d'Afectats per les Llicències d'Obra' (PALLO), fan una crida a totes les persones que hagin patit la 'desmesurada i inacceptable demora' del consistori per obtenir una llicència, ja sigui per a obra nova, reforma, ampliació o enderroc, a participar de la iniciativa per fer més força i promoure accions conjuntes per mirar de revertir una situació que implica, asseguren, un perjudici econòmic i 'moral' i un 'deteriorament de la imatge de Sant Cugat'.

Els temps per obtenir una llicència actualment, expliquen, és d'entre 18 i 24 mesos, molt superior al d'altres ciutats de l'entorn. De fet, el portaveu de la plataforma, Albert Garcia, ha explicat a Cugat Mèdia que coneix casos de gent que ha marxat de Sant Cugat o ha decidit anar-se'n a viure a una altra ciutat pel temps que requeria obtenir una llicència d'obra. Tot i que la problemàtica no és nova, asseguren que en els últims temps ha empitjorat. Garcia també afirma que aquesta reivindicació "ha arribat per quedar-se".

L'objectiu de la iniciativa és créixer per preparar accions conjuntes que aportin solucions individualitzades, segons el cas. Reclamen mesures "permanents i immediates" per solucionar la problemàtica i asseguren estar assessorats per advocats experts en la matèria. El proper pas és obtenir una audiència pública amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, que va reconèixer aquesta situació al programa 'Línia directa' Cugat Mèdia, el novembre passat.


Albert Garcia

El temps que estan donant a dia d'avui és de 18-24 mesos, que comparat amb altres ajuntaments és completament desorbitat. I això està suposant per a moltes famílies i empreses un perjudici econòmic important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.