L'Ajuntament es compromet a ampliar la xarxa wifi gratuïta, oberta i d'alta velocitat

Cs va presentar la moció que, gràcies al suport de tots els grups, ha esdevingut moció institucional


  • Comparteix:

Una persona mirant la pàgina web de l'European Women's Lobby des del mòbil / Foto: ACN

Una persona mirant la pàgina web de l'European Women's Lobby des del mòbil / Foto: ACN

El ple ha acordat per unanimitat una moció institucional per ampliar la cobertura de xarxa wifi gratuïta a tots els centres de salut, parcs i districtes perifèrics. Perquè això sigui possible, s'ha convingut, en primer lloc, que es busquin des de l'Ajuntament noves subvencions per ampliar la xarxa i, si no se'n troben, que es plantegin alternatives. També s'ha pactat que s'insti al Govern d'Espanya a modificar la regulació existent per permetre a les administracions públiques oferir accés a internet i que s'exigeixi a la Generalitat que es dotin els edificis públics autonòmics de wifi gratuïta. Finalment, s'ha consensuat que s'informarà les associacions de veïns dels diferents consells de barri sobre la iniciativa municipal.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ INSTITUCIONAL

Aquesta moció institucional, que ha rebut el suport de tots els grups municipals, va ser inicialment presentada per Ciutadans i Junts x Sant Cugat. Entre els motius pels quals es va presentar moció, hi destaca l'esclat de la pandèmia, que ha posat de manifest la importància d'internet en àmbits com el teletreball, l'educació o la comunicació entre persones.

A Sant Cugat s'ha implementat recentment el projecte WIFI4EU, dotat amb una subvenció de 15.000 euros de la Unió Europea, per a la instal·lació de wifi gratuïtes obertes i de gran velocitat als espais públics. Tot i que actualment hi ha un pla i pressupost per seguir dotant de wifi tots els edificis públics municipals, hi ha grans zones de la ciutat i dels barris perifèrics on encara no hi ha arribat. A més, més enllà dels edificis municipals, s'haurà de dotar també de wifi els jardins i espais públics oberts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.