El ple aprova una moció de suport a l'amnistia dels presos independentistes

Ciutadans i el PSC hi han votat en contra


  • Comparteix:

Imatge dels presos de l'1-O / Foto: ACN

Imatge dels presos de l'1-O / Foto: ACN

El ple ha aprovat la moció de suport a l'amnistia presentada per ERC-MES, la CUP-PC i Junts per Sant Cugat. Així, s'ha acordat que l'Ajuntament declari que 'el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal' i que es reclami una Llei d'Amnistia. També s'ha consensuat que es demani la posada en llibertat immediata dels presos i les preses de l'1-O i que es faci una crida a la societat catalana per a la mobilització ciutadana.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Han votat en contra de la moció Ciutadans i el PSC. Munia Fernández-Jordán (Cs) ha criticat que es torni a fer "metapolítica" al ple quan hi ha temes "més importants" a tractar, "com la pandèmia o el patiment que se'n deriva". A més, Fernández-Jordán ha acabat el seu parlament sentenciant que "en l'àmbit internacional fan un ridícul espantós".

Per la seva banda, Elena Vila (PSC) ha expressat que des del seu grup polític consideren poc encertat generar falses esperances respecte a una possible amnistia, ja que en un estat de dret "com el nostre" no és viable. No obstant això, la socialista ha fet la proposta de reformar l'actual delicte de sedició "pel qual els presos i dirigents foren sentenciats".




Alba Gordó

No ens cansarem mai d'explicar que aquest és un conflicte polític, i els conflictes polítics requereixen solucions polítiques. Perquè malgrat ens persegueixin, inhabilitin o empresonin, som centenars de milers. I tard o d'hora caldrà resoldre aquest conflicte a través de les urnes.

Elena Vila

Creiem erroni i fins i tot irresponsable, generar falses expectatives sobre una eventual sol·licitud d'amnistia. I ho considerem erroni perquè no es correspon a la realitat política i legal del nostre país, perquè som un estat de dret i democràtic reconegut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.