Sant Cugat aprovarà definitivament el pressupost després de descartar la norantena d'al·legacions

El govern i la intervenció de l'Ajuntament han desestimat les al·legacions presentades per Ciutadans, Junts i el veïnat de Can Cortés


  • Comparteix:

El govern ha presentat els punts que porta al ple municipal de maig / Foto: Cugat Mèdia

El govern ha presentat els punts que porta al ple municipal de maig / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal aprovarà definitivament aquest dilluns el pressupost del 2021, després de desestimar la norantena d'al·legacions presentades, tant per part dels dos partits de l'oposició, Ciutadans i Junts, com la de l'associació de veïns de Can Cortés. Des del govern argumenten qüestions tècniques per descartar la majoria de propostes i critiquen 'les poques ganes d'arribar a acords' dels partits de l'oposició, tot i que agraeixen el to de Cs 'en les reunions de petit format'. L'Ajuntament de Sant Cugat, per tant, disposarà d'un pressupost municipal de 152,7 milions d'euros per aquest 2021, la xifra més alta de la història i que representa un increment del 2,37% respecte al del 2020.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, responsable de l'àrea d'Economia, ha explicat que les propostes dels partits anaven dirigides a incloure en el pressupost les partides d'urgència per a la crisi de la Covid-19, mentre que des del govern considera que "s'han de quedar fora". Més concretament, Soler ha assegurat que Cs "sí que va fer un esforç d'anàlisi", però no compartien la manera d'enfocar el document. De la mateixa manera, el tinent d'alcaldia ha afirmat que Junts va fer "pràcticament una esmena a la totalitat" i que el "llenguatge bel·licista i destraler" que han tingut "feia evident que no volien arribar a acords".

D'altra banda, respecte a l'al·legació del veïnat de Can Cortés, era "molt genèrica", segons Soler. El primer tinent d'alcaldia ha explicat que en una reunió van traslladar a l'associació que sí que hi ha partides destinades a l'àmbit de Les Planes, que serviran per fer millores a Can Cortés.

Retard en l'aprovació
Sobre les crítiques de l'oposició pel retard en l'aprovació del pressupost, el primer tinent d'alcaldia el justifica, a més de per la pandèmia, pel canvi estructural del document, que es basa en el Pla d'Actuació Municipal que el govern va aprovar el juliol de l'any passat. Soler, això sí, ha avançat que ja treballen en el pressupost del 2022 per poder-lo aprovar a principis d'any.


Pere Soler

Ells entenien que els elements d'urgència i emergència per la Covid-19 havien d'estar a l'estructura del pressupost, i nosaltres entenem que no, que malgrat dotar totes les emergències, aquests s'han de quedar fora del pressupost per evitar l'augment del cost estructural de l'Ajuntament quan la Covid tingui tendència a la baixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.