El ple municipal aprovarà a partir d'ara els reconeixements de deute de contractacions irregulars

Cs exigeix regularitzar les contractacions i Junts hi ha donat suport i ha defensat que és el mateix pel qual se'ls va denunciar en mandats anteriors


  • Comparteix:

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple municipal de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple municipal de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El ple municipal ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups tret de Ciutadans, que s'ha abstingut, reconeixements de crèdit per contractacions irregulars que afecten cinc proveïdors de l'Ajuntament. Es tracta d'un tràmit que fins ara es feia a través de la junta de govern i ara es farà periòdicament al ple municipal, 'en un exercici de transparència', segons el govern local, suggerit amb una recomanació del Tribunal de Comptes. Aquests reconeixements de crèdit extrajudicials, que afecten diversos àmbits del consistori, s'agruparan en un únic punt. En aquest cas afecta cinc proveïdors de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Seguretat Ciutadana i Drets Socials i Ciutadania, per a una suma de gairebé 170.000 euros.

ESCOLTA-HO

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que, de fet, aquest punt és el que ha motivat fer una sessió extraordinària del ple "per no afectar els pagaments" de les factures. Els motius d'aquestes contractacions irregulars són per contractes extingits, modificats o sense partida pressupostària o, directament, la inexistència de contracte.

Des de l'oposició, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha criticat aquest procediment i ha demanat al govern que no s'excusi amb el temps i regularitzi les contractacions. Blázquez, això sí, veu positiu que aquest tràmit passi pel ple per poder-ne "tenir un major control".

En canvi, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha explicat que "totes les administracions fan reconeixements de deute" i que el seu grup, després d'estar al govern, comprèn "les circumstàncies i les dificultats administratives" i donarà suport al govern en aquest aspecte. Brugarolas, això sí, ha lamentat que "per aquests mateixos fets" Cs denunciés aquestes factures i altres grups del consistori "compressin el relat amb una insinuació bastant explícita" que barrejava investigacions de la Fiscalia i intervencions dels Mossos. L'exresponsable de l'àrea econòmica ha justificat que aquest procediment "no és desitjat" ni tampoc una decisió política, i que, amb l'agreujament que comportava complir amb la regla de despesa, "es van produir colls d'ampolla i teníem problemes de contractació".

Soler, contràriament, ha argumentat que "no és el mateix", que l'actual govern està reconeixent "factures del passat" i que són "les conseqüències del que ens vam trobar".






Sergio Blázquez

Temps hi ha hagut per part de l'equip de govern, que fa més de dos anys que governa, de posar en ordre la contractació de serveis de manera regularitzada. No hauríem de parlar ja de contractacions irregulars.

Carles Brugarolas

Per aquests mateixos fets que estem portant a ple, amb total transparència, igual que en mandats anteriors quan se seguien les recomanacions de totes les institucions, Ciutadans ens va denunciar a la Fiscalia. Llastimosament, altres partits d'aquest consistori van comprar aquest relat.

Pere Soler

Nosaltres estem reconeixent factures del passat, la majoria de factures que vostè ha ensenyat estan a Antifrau. Ens hem trobat l'Ajuntament com ens l'hem trobat i això són les conseqüències, les engrunes del que ens vam trobar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.